Διεκόπη για τις 18 Νοεμβρίου η δίκη του Αρτέμη Σώρρα

Διεκόπη για τις 18 Νοεμβρίου η δίκη του Αρτέμη Σώρρα

Στη διακοπή της δίκης του Αρτέμη Σώρρα και ακόμα 22 συγκατηγορουμένων του για τις 18 Νοεμβρίου προχώρησε η έδρα του δικαστηρίου, προκειμένου τέσσερις εκ των συνηγόρων υπεράσπισης που διορίσθηκαν πρόσφατα από τους κατηγορούμενους να λάβουν γνώση της υπόθεσης και της δικογραφίας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η δίκη διεκόπη για τις 18 Νοεμβρίου, ενώ στην σημερινή συνεδρίαση ο Αρτέμης Σώρρας δεν παρέστη, καθώς με δήλωσή του επισήμανε πως δεν επιθυμούσε την μεταγωγή του στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται πως οι 23 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Αρτέμης Σώρρας κατηγορούνται πως εξαπάτησαν πολίτες, στους οποίους υπόσχονταν ότι θα διαγράψουν τα χρέη τους προς το ελληνικό Δημόσιο, διότι ο ίδιος ήταν εκπρόσωπος και διαχειριστής 600 δις δολαρίων.

Ο Αρτέμης Σώρρας, μάλιστα, παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού από τον Ιούνιο του 2018 όταν και συνελήφθη σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή του Αλίμου, ενώ σημειώνεται πως έχει ήδη καταδικαστεί το 2017 σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για υπεξαίρεση, μετά από καταγγελία πρώην συνεργάτη του ότι του είχε κλέψει 100.000 ευρώ την περίοδο που είχαν μαζί επιχείρηση με παιδότοπους.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τις κατηγορίες της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου και της διέγερσης σε διάπραξη κακουργήματος.