Die Zeit: Χιλιάδες άνθρωποι ζουν με κακή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη Μόρια

Die Zeit: Χιλιάδες άνθρωποι ζουν με κακή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη Μόρια

Στην αποτυχία της ευρωπαϊκής προσφυγικής πολιτικής στη Μόρια, αναφέρεται άρθρο της διαδικτυακής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας Zeit, στο οποίο επισηαίνεται ότι στη Μόρια ζουν στριμωγμένοι και με κακή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πάνω από 9.000 άνθρωποι.

«Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι ζουν στριμωγμένοι και με κακή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη Μόρια. Στη Λέσβο μπορεί να διαπιστώσει κανείς πως αποτυγχάνει η ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική», σημειώνει η διαδικτυακή εκδοχή της εφημερίδας Zeit σε ρεπορτάζ της από τον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια, σύμφωνα με την Deutshe Welle. 

Η γερμανική εφημερίδα παραθέτει την ιστορία ενός νεαρού ιρακινού μετανάστη, ο οποίος δηλώνει πως «οι άνθρωποι εδώ φέρουν ψυχικά τραύματα»».

Η Zeit Online παρατηρεί: «Την ώρα που οι Βρυξέλλες εξετάζουν να δημιουργήσουν κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων εκτός ΕΕ, στη Λέσβο μπορεί κανείς να φανταστεί που θα οδηγήσει εν τέλει η ευρωπαϊκή πολιτική απομόνωσης.

Με την προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η Άγκυρα θα περιορίζει τις ροές προς την Ελλάδα και ταυτόχρονα θα δέχεται πίσω πρόσφυγες χωρίς δικαίωμα ασύλου στην Ελλάδα. Όμως η συμφωνία λειτουργεί μόνο εν μέρει. Μόλις ένα μικρό ποσοστό των προσφύγων επιστρέφει τελικά στην Τουρκία».