Διχασμένοι οι Ρεπουμπλικάνοι για ένα νέο πακέτο στήριξης

Διχασμένοι οι Ρεπουμπλικάνοι για ένα νέο πακέτο στήριξης

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας είναι διχασμένοι σχετικά με το αν θα πρέπει να υπάρξει ένας νέο πακέτο στήριξης στους Αμερικανούς πολίτες υπό την μορφή απευθείας επιταγών.

"Σχετικά με τις άμεσες πληρωμές ορισμένα από τα μέλη του κόμματος μας εμφανίζονται να είναι θετικοί ενώ άλλοι όχι" δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής της Νότιας Ντακότα Τζον Θαν.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους πιέζουν για ένα ακόμα πακέτο στήριξης της οικονομίας. Σημειώνεται ότι ήδη το Κογκρέσο έχει περάσει τρία πακέτα με μεγαλύτερο αυτό των των 2 τρις δολαρίων. Οι ηγέτες των Δημοκρατικών σε Γερουσία και Βουλή Τσακ Σουμερ και Νάνσι Πελοζι θέλουν, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποσταλούν εκ νέου επιταγές 2.000 δολαρίων σε Αμερικανούς πολίτες οι οποίοι έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 130.000 δολάρια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι από την πλευρά του αναποφάσιστος, καθώς στους Ρεπουμπλικάνους υπάρχουν τα λεγόμενα "γεράκια" της δημοσιονομικής πειθαρχίας οι οποίοι αντιδρούν στο ενδεχόμενο παροχών. Παρόλα αυτά, η κοινή γνώμη θεωρεί σε ποσοστό 60% ότι τα πακέτα στήριξης δεν είναι αρκετά και θα χρειαστούν επιπλέον (χρήματα) σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Ipsos.

Ερωτηθείς από το Fox Business Network εάν θα ήθελε έναν άλλο γύρο άμεσων πληρωμών, ο πρόεδρος Τραμπ είπε "Το υποστηρίζω. Αλλά πρέπει να γίνει σωστά".