«Διαζύγιο» από την Περιφερειακή Τηλεόραση ζητά η DIGEA

«Διαζύγιο» από την Περιφερειακή Τηλεόραση ζητά η DIGEA

Ημερίδα για την Περιφερειακή Τηλεόραση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, στη Λαμία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ), «ο πάροχος δικτύου (DIGEA) ζήτησε ουσιαστικά να απαλλαγεί από το "βάρος" όπως το χαρακτήρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της DIGEA κ. Ν. Μαστοράκης, της εκπομπής του σήματος όλων των Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών!».

Η ΕΕΤΕΠ επισημαίνει ότι η DIGEA, μέσω του γενικού διευθυντή της, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο είναι ζημιογόνο για την εταιρεία και από το βήμα τής ημερίδας πρότεινε στους περιφερειακούς σταθμούς, παρουσία του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΣΡ, Αθ. Κουτρομάνου και Ρ. Μορώνη και μέλους της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ, να μεταβούν στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ και στην ΕΕΤΤ, προτείνοντας να αναλάβουν οι περιφερειακοί σταθμοί το κόστος του φάσματος.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΕΕΤΕΠ, παρουσία των μελών της Ένωσης, αποδέχθηκε την πρόταση της DIGEA για από κοινού μετάβαση στην ΕΕΤΤ και στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ για την προώθηση και υλοποίηση αυτής της πρότασης.

«Κατόπιν τούτου, δρομολογούνται σοβαρές εξελίξεις ακόμη και πριν την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, αφού αναζητούνται πλέον εναλλακτικές δυνατότητες εκπομπής του σήματός τους, όπως π.χ. με επί πληρωμή μέσω της ΕΡΤ, ώστε να απαλλαγεί η Περιφερειακή Τηλεόραση από τη "λεόντεια και καταχρηστική" σύμβαση, που πολλές φορές έχει καταγγείλει και που υποχρεώθηκε να υπογράψει με τη DIGEA το 2014 μην έχοντας άλλη επιλογή, για να εκπέμπει την επόμενη μέρα, ως μοναδικό τότε πάροχο δικτύου. Η ευθύνη τώρα περνάει στην κυβέρνηση που καλείται να βρει λύση ικανοποιώντας το κοινό πλέον αίτημα και της DIGEA και της Περιφερειακής Τηλεόρασης» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΕΤΕΠ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news