7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Διαθέσιμα εντός Μαΐου όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών

Διαθέσιμα εντός Μαΐου όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών

Άλλη δυναμική αποκτά το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα, καθώς μέσα στον Μάιο θα είναι διαθέσιμα όλων των ειδών τα εμβόλια για την πολυπληθή ηλικιακή ομάδα των πολιτών 40-44 ετών. Από εβδομάδα, ανοίγει για τη συγκεκριμένη κατηγορία η πλατφόρμα εμβολιασμών μόνο με AstraZeneca, ωστόσο εντός του επόμενου μήνα στη διάθεση των 40ρηδων θα τεθούν και παρτίδες από τα υπόλοιπα τρία εγκεκριμένα εμβόλια που έχει προμηθευτεί η χώρα. Σήμερα, πάντως, ο αριθμός των εμβολιασμένων στην Ελλάδα πρόκειται να ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια.

Την προαναγγελία πως εντός του μήνα θα είναι διαθέσιμο για τους πολίτες 40-44 ετών κάθε είδους εμβόλιο, έκανε νωρίτερα σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, διευκρινίζοντας πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε πως για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών έχουν προγραμματιστεί περισσότερα από 103.000 ραντεβού για εμβολιασμούς, αριθμός ο οποίος προκαλεί αισιοδοξία και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Τέλος, ερωτηθείς για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, σημείωσε πως «αν πάμε με βάση τον σχεδιασμό και τις παραδόσεις, πιστεύουμε ότι εντός του Ιουνίου θα έχουμε ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες», ενώ υπενθύμισε ότι η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 45 - 49 ετών ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο 1/5.

Γ. Γεωργαντάς: Σήμερα ξεπερνάμε τα 3 εκατ. εμβολιασμούς - Ικανοποιητική η ανταπόκριση των νέων

Την ικανοποίησή του σχετικά με την ανταπόκριση των πολιτών της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών στο κάλεσμα για τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού εξέφρασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, σημειώνοντας πως εντός της ημέρας η Ελλάδα θα ξεπεράσει το φράγμα των 3 εκατ. εμβολιασμών.

«Σήμερα ξεπερνάμε τους 3.000.000 εμβολιασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κρατική τηλεόραση ο κ. Γεωργαντάς, υπογραμμίζοντας πως «οι νέοι μας ανταποκρίθηκαν, κλείνοντας 200.000 ραντεβού μέσα στην πρώτη ημέρα από το άνοιγμα της πλατφόρμας. Είναι σημαντικό ότι η διαχρονικά πιο μορφωμένη γενιά της χώρας μας δείχνει εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση και στέλνει ένα μήνυμα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο».

Ο υφυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο ημερήσιος ρυθμός εμβολιασμών αυξάνεται συνεχώς και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο από τις 5 Μαΐου, οπότε θα τεθούν σε λειτουργία περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, φτάνοντας συνολικά τα 1.500.

Ο κ. Γεωργαντάς εκτίμησε πως έχουμε πια καλή ροή εμβολίων προς τη χώρα, καθώς, όπως είπε, οι παραδόσεις αυξάνονται, γίνονται έγκαιρα ενώ προστίθεται στη διάθεση των πολιτών το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, από το οποίο περιμένουμε 1.300.000 από τον Μάιο έως τον Ιούνιο.