Διάταγμα για την σύσταση, αρμοδιότητες, χρηματοδότηση

Διάταγμα για την σύσταση, αρμοδιότητες, χρηματοδότηση

Εκδόθηκε χθες το Προεδρικό Διάταγμα και ρυθμίζει τη συγκρότηση, λειτουργία, υποστήριξη από υπηρεσίες, τους πόρους, τη στελέχωση και κάθε δραστηριότητα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάσταση του 1821.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021»  αποτελείται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής και είκοσι τέσσερα (24) τουλάχιστον μέλη που ορίζονται, χωρίς αμοιβή, με απόφαση του Πρωθυπουργού και μπορούν να ανακαλούνται ελευθέρως με τον ίδιο τρόπο.

Σημειώνεται για την θέση της Προέδρου έχει επιλεχθεί η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η Πρόεδρος συγκαλεί την Ολομέλεια και το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Επιτροπής, διευθύνει τις εργασίες τους, εκπροσωπεί την Επιτροπή στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλαμβάνει κάθε αναγκαία και πρόσφορη πρωτοβουλία για την επίτευξη των σκοπών της Επιτροπής, εκπροσωπεί δικαστικά και εξώδικα την Επιτροπή και ασκεί κάθε άλλη αρμοδιότητα που του ανατίθεται με αποφάσεις των συλλογικών της οργάνων.

Η Πρόεδρος λογίζεται αυτοδικαίως, εκ της θέσεώς του, Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων για την προώθηση της «Ελλάδας 2021».

Οι πόροι της Επιτροπής προέρχονται από ιδιωτικές δωρεές, χορηγίες, έσοδα από πωλήσεις προϊόντων ή άλλες προωθητικές ενέργειες, καθώς επίσης και από μεταφορά πόρων του Ιδρύματος στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων.

Η Επιτροπή λύεται και τίθεται αυτοδικαίως σε εκκαθάριση στις 31.12.2021. Την ίδια ημερομηνία λήγει και η θητεία του Προέδρου και των λοιπών μελών της Ολομέλειας της Επιτροπής, εξαιρέσει εκείνων που τυχόν μετέχουν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο. Τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου ορίζονται εκκαθαριστές και παραμένουν στην Επιτροπή για τις ανάγκες και μόνον της εκκαθάρισης.

Δείτε το προεδρικό διάταγμα εδώ