Διαψεύδει ο Τσακαλώτος ότι είπε πως είναι πιθανό να κερδίσει η ΝΔ

Διαψεύδει ο Τσακαλώτος ότι είπε πως είναι πιθανό να κερδίσει η ΝΔ

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών ότι ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε σε συνέντευξή του στο CNBC ότι είναι πιθανό να κερδίσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, παρότι στο εν λόγω απόσπασμα δεν προκύπτει με σαφήνεια τι ακριβώς λέει ο υπουργός.

Μάλιστα το υπουργείο παραθέτει τη δική του εκδοχή για τα λεγόμενα του κ. Τσακαλώτου καθώς και τη σχετική μετάφραση:

Q: So let''s imagine a scenario where New Democracy actually forms the next government. Would SYRIZA then given what you just said support Kyriakos Mitsotakis in getting that renegotiation from the creditors?

Α. Of course, of course we did we wouldn''t change our position just because new democracy was in power. I don't think it''s very likely they will be in power but in the unlikely and unfortunate eventuality that they are in power of course.

Η ελληνική μετάφραση είναι:

Ερ: Ας φανταστούμε ένα σενάριο στο οποίο  Η Νέα Δημοκρατία σχηματίζει την επόμενη κυβέρνηση. Θα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ( με δεδομένο αυτό που είπατε) τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία επαναδιαπραγμάτευση [σ.σ. για τα πρωτογενή πλεονάσματα] με τους πιστωτές;

Απ.  Φυσικά και δεν θα αλλάζαμε τις θέσεις μας επειδή η ΝΔ βρέθηκε στην εξουσία. Δεν θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό αλλά στο μη πιθανό και ατυχές σενάριο που βρεθεί στην εξουσία φυσικά.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου από την πλευρά του αναφέρει ότι «πλέον δύσκολα μπορεί κανείς να διακρίνει πότε η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης παράγουν τα fake news και πότε απλά γελοιοποιούνται γιατί τα καταναλώνουν αμάσητα από τα ΜΜΕ τους, όπως σήμερα με τις δήθεν δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Αντιπολίτευση για κλάματα».