7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Διαψεύδει η Αθήνα τις τουρκικές αιτιάσεις για «επεισόδιο» με νεκρό στον Εβρο

Διαψεύδει η Αθήνα τις τουρκικές αιτιάσεις για «επεισόδιο» με νεκρό στον Εβρο
Φωτογραφία αρχείου

Τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό κατά το οποίο βρήκε τον θάνατο Τούρκος πολίτης στην τουρκική πλευρά των συνόρων του Έβρου, απορρίπτει στο σύνολό τους το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών μετά από διάβημα που κατέθεσε η Άγκυρα.

Παράλληλα, στην τουρκική πλευρά επισημάνθηκε η υποχρέωσή της «να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι σε διάβημα προς την επιτετραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα, προχώρησε η τουρκική πλευρά σχετικά με το περιστατικό κατά το οποίο βρήκε τον θάνατο τούρκος πολίτης στην τουρκική πλευρά των συνόρων του Έβρου. Σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα απέρριψε ως ανυπόστατους τους τουρκικούς ισχυρισμούς και αιτιάσεις χωρίς καθένα στοιχείο ότι οι πυροβολισμοί από τους οποίους βγήκε τον θάνατο ο Τούρκος πολίτης προήλθαν από το ελληνικό έδαφος.

Νωρίτερα, τουρκικά δημοσιεύματα υποστήριζαν σε δημοσιεύματά τους ότι ένας 43 Τούρκος πολίτης σκοτώθηκε από ελληνικά πυρά, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού, επιρρίπτοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τις ευθύνες στην ελληνική πλευρά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη Sabah, στο CNN Turk, αλλά και σε άλλα ειδησεογραφικά μέσα, το περιστατικό συνέβη πλησίον στην περιοχή Meric. Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, το  φερόμενο θύμα Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε τon πυροβολισμό στο πρόσωπό του. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που μετέφερε τη σορό του στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Αδριανούπολης..

Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε στο κοντινό χωριό όπου ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία. Τα ίδια δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι Μεχμέτ Ντουργκούν και ο φίλος του πήγαν να πάρουν κάποιες βάρκες, που χρησιμοποιούσαν παράνομοι μετανάστες για να διασχίσουν τον ποταμό και οι οποίες ήταν σε νησίδα, στον ποταμό του Έβρου. 

Όπως αναφέρουν, η Εισαγγελία του Meric ξεκίνησε έρευνα μεγάλης κλίμακας για το περιστατικό.


Διαβάστε ακόμα:

Τουρκικά ΜΜΕ: Τούρκος πολίτης σκοτώθηκε από ελληνικά πυρά στην Αδριανούπολη

Αρχηγείο ΕΛΑΣ: Διαψεύδει το περιστατικό στον Έβρο - Καμία εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ