diaNEOsis LIVE: Πώς ζουν οι Έλληνες στην πανδημία

diaNEOsis LIVE: Πώς ζουν οι Έλληνες στην πανδημία

Tη Δευτέρα 27/4 η διαΝΕΟσις θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα μιας νέας πανελλαδικής δημοσκοπικής έρευνας με τίτλο "Πώς Ζουν Οι Έλληνες Στην Πανδημία". Η έρευνα αποτυπώνει τις εμπειρίες, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης κρίσης της εποχής μας. Τι αισθάνονται οι Έλληνες μετά από ένα μήνα στην απομόνωση; Πώς έχει επηρεάσει η πανδημία την εμπιστοσύνη μας στους θεσμούς; Πόσοι “μένουμε σπίτι” και τι κάνουμε εκεί;

Την ίδια ημέρα, στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί και το δεύτερο diaNEOsis LIVE κατά το οποίο θα παρουσιαστούν και θα σχολιαστούν τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας από τους:

Στράτος Φαναράς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Metron Analysis

Σχολιάζουν:

  • Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, ΟΠΑ
  • Μαρίνα Οικονόμου – Λαλιώτη, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ
  • Στάθης Καλύβας, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, κάτοχος της έδρας Gladstone, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Η διαΝΕΟσις παρακολουθώντας τις εξελίξεις εγκαινίασε το diaNEOsis LIVE, μια σειρά διαδικτυακών δημόσιων συζητήσεων μέσα από τις οποίες θα παρουσιάζονται και θα σχολιάζονται διάφορες εκφάνσεις του φαινομένου της πανδημίας και θα αναδεικνύονται ερωτήματα, ιδέες και απόψεις και προβληματισμοί που κυριαρχούν στον δημόσιο διάλογο.

Το πρώτο diaNEOsis LIVE με τίτλο "Η Ελλάδα Μετά την Πανδημία: Τρεις Ειδικοί Σχολιάζουν" πραγματοποιήθηκε την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 στις 17:00.

Τρεις ειδικοί μίλησαν για τρία διαφορετικά θέματα που αφορούν στην κρίση της πανδημίας και στις συνέπειές της. Τη συζήτηση άνοιξε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μιλάνου Μάνος Ματσαγγάνης ο οποίος εξήγησε γιατί η χώρα μας, "εγκλωβισμένη σε μια ισορροπία εξόφθαλμα αντιπαραγωγική αλλά εξαιρετικά σταθερή" είναι τόσο ευάλωτη σε μεγάλες κρίσεις, όπως αναλύει και στο άρθρο του.