Διαμαρτυρία προσφύγων στο Σύνταγμα - Πορεία στα γραφεία της ΕΕ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 14:36
-A +A
Διαμαρτυρία προσφύγων στο Σύνταγμα - Πορεία στα γραφεία της ΕΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση αντιρατσιστικών, αντιφασιστικών και αντιπολεμικών συλλογικοτήτων στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι για το σχεδιασμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να απομακρυνθούν από τις δομές φιλοξενίας και να βγουν από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας όσοι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες συμπληρώνουν έξι μήνες από τη στιγμή της αναγνώρισής τους.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν μέχρι το τέλος του μήνα συνολικά 600 πρόσφυγες θα απομακρυνθούν από τις δομές φιλοξενίας ενώ παράλληλα αναμένεται να σταματήσει και η οικονομική βοήθεια που τους δίνεται μέχρι και σήμερα.

Περίπου τριάντα άτομα πριν από λίγη ώρα κατευθύνθηκαν με πορεία μέσω της οδού Βασιλίσσης Σοφίας τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πρόκειται για μια άδικη απόφαση της Ε.Ε. να διώξει τους πρόσφυγες από την κατοικία τους και να σταματήσει την οικονομική βοήθεια [...] Έχουμε ήδη θυσιάσει αρκετά! Δε θα φύγουμε από την κατοικία μας. Δε θα χάσουμε την αξιοπρέπειά μας. Δε θα χάσουμε τα δικαιώματά μας», αναφέρει το κάλεσμα του Κινήματος Προσφύγων για τα Δικαιώματα και τη Δικαιοσύνη.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα