Διαμαρτυρία αστυνομικών: «Βαρεθήκαμε τις υποσχέσεις»

Διαμαρτυρία αστυνομικών: «Βαρεθήκαμε τις υποσχέσεις»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο μπροστά από τον σταθμό του Μέτρο «Κατεχάκη» και απέναντι από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιούν από τη 1 μ.μ. περίπου 70 αστυνομικοί που υπηρετούν σε διαφορά τμήματα της Αττικής. 

Οι ένστολοι, με κεντρικό σύνθημα «Βαρεθήκαμε τις υποσχέσεις», διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να ασκήσουν το επάγγελμα τους και ζητούν βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, καθώς, όπως λένε, τα περισσότερα Αστυνομικά Τμήματα θυμίζουν χωματερές αφού οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες, ενώ και ο εξοπλισμός τους είναι απαρχαιωμένος.

Επιπλέον, καταγγέλλουν συνθήκες «εργασιακού μεσαίωνα» και ζητούν λύση στα ζητήματα που έχουν προκύψει, όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών τους. Αιτούνται επίσης την άμεση διευθέτηση της πρόσβασης τους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η οποία «παραμένει στα χαρτιά».

Οι αστυνομικοί προειδοποιούν ακόμη ότι θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές εάν συνεχιστούν ανεξέλεγκτα οι επιθέσεις κουκουλοφόρων κατά Αστυνομικών Τμημάτων με μολότοφ.

Αναφερόμενη σε έγγραφο που εστάλη από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ μετά την προκήρυξη της κινητοποίησης τους, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σημειώνει σε ανακοίνωση της ότι «είναι προφανές ότι το αίολο έγγραφο που απεστάλη στις υπηρεσίες έχει ως στόχο την αποτροπή συμμετοχής των συναδέλφων στην ανωτέρω προγραμματισμένη συγκέντρωση. Το θέμα της μετακίνησης με τα ΜΜΜ είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει χρονίσει και ενώ έχει υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ από τα συναρμόδια υπουργεία, δεν υλοποιείται με ευθύνη συγκεκριμένων για οικονομικούς  κυρίως λόγους».

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν τέσσερις αστυνομικές ενώσεις από την Αττική. Σύμφωνα με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, στο λεκανοπέδιο υπάρχουν περί τις 4.000 ελλείψεις σε οργανικές θέσεις.

Τέλος, οι ένστολοι σημειώνουν ότι προτίθενται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση που τα αιτήματα τους δεν ικανοποιηθούν. Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα αιτήματα τους θα κατατεθούν με υπόμνημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε φωτογραφίες: