Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Διακόπτει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση

Διακόπτει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση

Στα άκρα κινείται η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η οποία επιλέγει να δημιουργήσει συνθήκες ρήξης με την κυβέρνηση. Η απόφαση να διακοπεί κάθε συνεργασία και το αίτημα ανάκλησης της απόφαση για την επίταξη εκτάσεων ώστε να δημιουργηθούν κλειστές δομές είναι ενδεικτική. 

Συγκεκριμένα, σε έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα αποφασίστηκε να διακοπεί κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση μέχρι να ανακληθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την επίταξη εκτάσεων γης για τους πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της νομοθετικής πράξης.

Μάλιστα γίνεται λόγος για  «αντιδημοκρατική ενέργεια», ενώ ζητείται να ξεκινήσει άμεσα ο απεγκλωβισμός και η αποσυμφόρηση των νησιών από όλους τους αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε αυτά. Επίσης, αποφασίστηκε η ενημέρωση των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωκοινοβουλίου.

Τέλος με το ψήφισμα στηρίζονται οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων του Βορείου Αιγαίου, με τα οποία, εκτός της αποσυμφόρησης, ζητείται να κλείσουν όλες οι δομές φιλοξενίας στα νησιά και να μην δημιουργηθεί καμία νέα.

Με τη σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, υποστηρίζεται επίσης η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των Αιγαιοπελαγιτών της Αθήνας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.