Διακόπηκε για την Πέμπτη η δίκη του «Dr Kontos»

Διακόπηκε για την Πέμπτη η δίκη του «Dr Kontos»

Διακόπηκε από το ΜΟΔ για την Πέμπτη η δίκη του "Δόκτορα Κόντου" μετά την βεβαίωση από τον "Ευαγγελισμό" ότι ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται με κορονοϊό

   

   Για μεθαύριο Πέμπτη διακόπηκε από το ΜΟΔ η δίκη του «Dr Kontos» και των 16 συγκατηγορουμένων του, μετά την βεβαίωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ότι ο βασικός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών βαριά ασθενών, νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική Κλινική με κορονοϊό και του χορηγείται οξυγόνο.

   Το δικαστήριο, αφού αναγνώστηκε το έγγραφο του νοσοκομείου για τον 48χρονο, δήθεν διακεκριμένο ογκολόγο, αποφάσισε να δώσει την ολιγοήμερη διακοπή με σκοπό να προσπαθήσουν οι συνήγοροι του ασθενούς να εξασφαλίσουν εξουσιοδότηση για να παρασταθούν στην δίκη.

   Σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε και η πρόταση του εισαγγελέα Έδρας ο οποίος τόνισε πως «το δικαστήριο πρέπει να λάβει μία δύσκολη απόφαση» εξηγώντας πως πρέπει να σταθμιστεί τόσο το δικαίωμα του κατηγορούμενου να παρίσταται στην δίκη του για να υπερασπίσει τον εαυτό του όσο και την ανάγκη για δικαίωση των θυμάτων.

Αφού ανέφερε πως όλα τα δικαιώματα δεν πρέπει να ασκούνται καταχρηστικά, ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως «προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού και ήταν σε θέση να δώσει εξουσιοδότηση, επέλεξε να μην το κάνει.

Εμείς, επειδή θέλουμε να ακούγεται και ο κατηγορούμενος, προτείνουμε να γίνει μία ακόμα προσπάθεια από τους δικηγόρους του να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Να δοθεί μία διακοπή στη δίκη, όχι μέχρι να γίνει καλά, αλλά δύο με τρεις ημέρες, έτσι ώστε οι συνήγοροι υπεράσπισης να εξαντλήσουν κάθε μέσο προκειμένου να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Θεωρούμε ότι αυτό είναι δυνατόν με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων».

   Ο εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής Αλέξης Κούγιας, είπε πως το δικαστήριο έχει δυνατότητα να αρχίσει την δίκη χωρίς την εξουσιοδότηση του κατηγορουμένου στους συνηγόρους. Ο συνήγορος, κάνοντας λόγο σε «βεβήλωση των δικαιωμάτων των θυμάτων» ανέφερε πως «είναι βέβαιο πως θα αφεθεί ελεύθερος» ο βασικός κατηγορούμενος.

   «Για ποιο λόγο να εκτιθέμεθα στην ελληνική κοινωνία; Αρκετά έχει βασανίσει τον κόσμο. Κάνω έκκληση στους δικηγόρους του, να πάψουμε να εκτιθέμεθα» είπε κ. Κούγιας.