Διάγγελμα Τζόνσον: «Μόνη μας ελπίδα τα εμβόλια - Τηρήστε τα μέτρα»

Διάγγελμα Τζόνσον: «Μόνη μας ελπίδα τα εμβόλια - Τηρήστε τα μέτρα»

Να τηρήσουν τα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού κάλεσε τους βρετανούς πολίτες ο Μπόρις Τζόνσον, προειδοποιώντας ότι «πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες να περιορίσουμε τον ιό», με αφορμή την ενεργοποίηση των νέων μέτρων για τα τρία τέταρτα της χώρας από σήμερα τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τον Guardian o Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι «Κανείς δεν μετανιώνει πικρά για αυτά τα μέτρα περισσότερο από εμένα, αλλά πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να σκεφτούμε πολύ σκληρά για τα σχολεία»,

Αποτελεί εθνική προτεραιότητα να κρατήσουμε ανοιχτή την εκπαίδευση και τα σχολεία ασφαλή, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα για τον ρυθμό εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης» είπε ο Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας εν συνεχεία πως η μόνη ελπίδα της χώρας είναι τα εμβόλια. «Στα θετικά έχουμε δύο εγκεκριμένα εμβόλια και κάνουμε αγώνα δρόμου να τα πάρουμε και στα αρνητικά η μετάλλαξη που διαδίδεται πολύ ταχύτερα και εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα» τόνισε.

Τα τελευταία στοιχεία ανέφεραν σήμερα άλλους 981 θανάτους από κορονοϊό, τα υψηλότερα ημερήσια ποσοστά από τον Απρίλιο και 50.023 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες. 

Σε συνέντευξη τύπου, ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Τζόναθαν Βαν-Ταμ, τόνισε ότι ο αντίκτυπος των επιπλέον κρουσμάτων που θα προκύψουν από τα Χριστούγεννα δεν είχε γίνει ακόμη αισθητός.

Κορονοϊός: Σε αυστηρό lockdown ακόμα 21 εκατ. Βρετανοί

Σχεδόν οκτώ στους δέκα Βρετανούς θα αλλάξουν χρόνια υπό καθεστώς αυστηρών μέτρων καθώς η κυβέρνηση επιβεβαίωσε, ότι η νέα παραλλαγή του Covid-19 συνέβαλε στην αύξηση των λοιμώξεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι άλλα 21 εκατομμύρια άνθρωποι - συμπεριλαμβανομένων όλων των βορειοανατολικών περιοχών της Αγγλίας, του ευρύτερου Μάντσεστερ μεγάλων τμημάτων των Μιντλαντς και των νοτιοδυτικής χώρας - θα βρίσκονται στους αυστηρότερους κανόνες της βαθμίδας 4 από την Πέμπτη το πρωί.

Τα νέα μέτρα σημαίνουν ότι το 78% της Βρετανίας καλύπτεται από αυστηρότερους περιορισμούς «παραμονής στο σπίτι», ενώ ανοικτά παραμένουν μόνο σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Σε μία, μόνο εβδομάδα, οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 44%, με την πληρότητα στις εντατικές της χώρας να φτάνει στο 114% και τα κρούσματα να φτάνουν στο υψηλότερο σημείο την Τρίτη, ξεπερνώντας τα 53.000

983 θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες

Τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων θανάτων που συνδέονται με τον νέο κορονοϊό, μετά τις 24 Απριλίου, κατέγραψε σήμερα η Βρετανία, με 981 ακόμη ανθρώπους να υποκύπτουν στη νόσο το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να κινείται σε επίπεδα ρεκόρ, με 50.023 νέες μολύνσεις τις προηγούμενες 24 ώρες. Χθες, είχε ανακοινωθεί ρεκόρ μολύνσεων εντός μιας μέρας με 53.135 περιπτώσεις μόλυνσης του SARS-CoV-2.