Διαδηλωτές στη Βαρνάβα, μοτοπορεία στην Αγία Παρασκευή

Διαδηλωτές στη Βαρνάβα, μοτοπορεία στην Αγία Παρασκευή

Γεμάτη κόσμο και το βράδυ της Παρασκευής η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, αυτήν τη φορά και με διαδηλωτές υποκινούμενους από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως έχει συμβεί και στην Αγία Παρασκευή, με το συγκεντρωμένο πλήθος να μην τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας.

Μετά τα take away ποτά που παρείχαν καταστήματα σε πελάτες, με αποτέλεσμα να συνωστίζεται πολύς κόσμος στην πλατεία, η εικόνα στη Βαρνάβα απόψε έμοιαζε με κατάληψη, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που προμηθεύονταν αλκοόλ από σούπερ μάρκετ. Οι περίοικοι δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους από την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή, με τη δημόσια υγεία να τίθεται σε κίνδυνο.

Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Βαρνάβα ανάρτησαν και πανό, κάνοντας λόγο για υπεράσπιση των δημόσιων χώρων.

Νωρίτερα, μοτοπορεία πραγματοποίησαν στην Αγία Παρασκευή μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πετώντας τρικάκια, ενώ συγκεντρώθηκε και πάλι κόσμος στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη.

Περίπου 50 μηχανάκια με δεκάδες νεαρούς που προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κινήθηκαν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς άλλες πλατείες της περιοχής.

Το βράδυ της Πέμπτης συγκεντρώθηκαν περίπου 100 άτομα στην πλατεία Αγίου Ιωάννου γράφοντας συνθήματα, όπως «η πλατεία είναι δική μας», αλλά δεν υπήρξε αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.

Σε επιφυλακή παρέμειναν οι αστυνομικές δυνάμεις, όπου με μηνύματα από μεγάφωνα και συνεχείς εκκλήσεις επιχειρούσαν να απομακρύνουν τον κόσμο, τονίζοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού και το ενδεχόμενο νέας επιβολής περιοριστικών μέτρων εάν δεν τηρούνται οι κανόνες.

Βίντεο από τη μοτοπορεία:

Οι εικόνες συνωστισμού ατόμων σε διάφορες πλατείες προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση, που εκτιμά πως το Σαββατοκύριακο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την συμπεριφορά των πολιτών, μετά τα αυτοσχέδια πάρτι σε υπαίθριους χώρους που πραγματοποιήθηκαν από τη Δευτέρα, πρώτη μέρα της άρσης των περιοριστικών μέτρων, στην Αθήνα, αλλά και το φαινόμενο καταστήματα να παρέχουν take away ποτά σε πελάτες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για τις αποστάσεις.

Για επανάληψη μιας κατάστασης που υπήρχε και πριν την καθολική απαγόρευση εξαιτίας του κορονοϊού και όχι μια αυθόρμητη προσπάθεια κάποιων να βγουν έξω έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην περίπτωση της πλατείας στην Αγία Παρασκευή. 

Μήνυμα σε όσους συνεχίζουν να αγνοούν τα περιοριστικά μέτρα και συγκεντρώνονται σε πλατείες έστειλε χθες και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι πολύ πρόσφατες. Και τις αποφύγαμε γιατί λάβαμε γρήγορα και συντεταγμένα τα μέτρα. Ούτε αντίσταση κάνουν κάποιοι, ούτε μαγκιές», είπε.

Αναφερόμενος ειδικά στα περιστατικά των τελευταίων ημερών με επίκεντρο την Πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, οι συγκεντρωμένοι «αυτό που κάνουν είναι να θέσουν σε κίνδυνο τη δική τους ζωή και τη ζωή των φίλων τους» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και προειδοποίησε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας ο περιορισμός της νόσου». «Οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι πολύ πρόσφατες, για να τις ξεχνάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε και εμείς δραματικές στιγμές».

Βίντεο: protothema.gr