Διαδικτυακή συζήτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διαδικτυακή συζήτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το θέμα διαδικτυακής συζήτησης που οργανώνουν σήμερα Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, το Κέντρο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου-Athens PIL της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ).

Ομιλητές στη διαδικτυακή αυτή εκδήλωση θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτής ΝΔ, π. ΥΠΕΞ, Αντιπρόεδρος Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Συμβουλίου της Ευρώπης,  ο Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου ΑΠΘ, π. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Τομεάρχης Εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, π. ΥΠΕΞ.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν: ο κ. Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, Κοσμήτορας Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, π. Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η κα Μαρία Γαβουνέλη, Καθηγήτρια Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, με το να συνδεθούν στη σελίδα του ΙΜΔΑ στο Facebook και στο YouTube: https://youtu.be/e4qE-81R6KA. Υπάρχει η δυνατότητα αποστολής ερωτήσεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο [email protected]