Σάββατο 16 Μαΐου 2020, 00:02

-A +A

Διαβάστε στον Φιλελεύθερο και στο Liberal Markets το Σαββατοκύριακο

Σάββατο 16 Μαΐου 2020, 00:02
Διαβάστε στον Φιλελεύθερο και στο Liberal Markets το Σαββατοκύριακο
-A +A

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Μεγάλες προσδοκίες» κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαΐου ο Φιλελεύθερος.

* Το σχέδιο Μητσοτάκη για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες. Ανασχηματισμός τον Ιούνιο και εισηγήσεις για εκλογές. Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και αναχαίτισης των οικονομικών επιπτώσεων που σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου, αξιοποιώντας το πολιτικό κεφάλαιο που εξασφάλισε αυτή την περίοδο.

Στον Φιλελεύθερο αυτής της εβδομάδας θα διαβάσετε ακόμη:

- Στο φως τα άπλυτα ύποπτων ΜΚΟ

Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας οι οικονομικές και μισθολογικές καταστάσεις όλων των οργανώσεων που εμπλέκονται στο μεταναστευτικό-προσφυγικό και τη διαχείριση κονδυλίων. Μέχρι στιγμής έχουν απενεργοποιηθεί πάνω από 110 λογαριασμοί ΜΚΟ, ενώ περισσότερες από 90 δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο ένταξης στο μητρώο

- Ο γρίφος της Σφίγγας για τις θαλάσσιες ζώνες

Το παρασκήνιο πίσω από τις διαπραγματεύσεις Αθήνας – Καϊρου. Το αιγυπτιακό «κλειδί» στα τετελεσμένα που προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία στη Μεσόγειο αναζητεί η Αθήνα.

- Η Τουρκία σε ρόλο επισπεύδοντος για το Κυπριακό;

Αποκαλυπτική ανάλυση του Γιώργου Σεφερτζή για την «πρωτοβουλία» της Τουρκίας να ανοίξει το θέμα επίλυσης του Κυπριακού φέρνοντας προ τετελεσμένων την Αθήνα.

- Ξεκαθάρισμα λογαριασμών και… άνευ συνεδρίου στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κορωνοϊός ανέβαλε τη «μητέρα όλων των... διαδικασιών», τα μαχαίρια όμως δεν έμειναν στα θηκάρια τους

- Σωσίβιο για τον τουρισμό

 Ποντάρουν σε Ιούλιο-Αύγουστο για να σώσουν ό,τι σώζεται. Το σχέδιο της κυβέρνησης και της Κομισιόν να ξεμπλοκάρει η βιομηχανία διακοπών

- Βέρτιγκο στη στροφή του τρίτου δρόμου για τον ΚΙΝΑΛ

Το επίμονο φλερτ του Τσίπρα και η ανάγκη άρθρωσης αυτόνομου αντιπολιτευτικού λόγου προκαλούν άγχος στη Φώφη Γεννηματά, που βλέπει τα ποσοστά του κόμματός της καθηλωμένα στη ζώνη του 5%

- Η αγορά είναι ακόμη ζωντάνη

Οδοιπορικό στα καταστήματα  Η επανέναρξη της εμπορικής δραστηριότητας με μάσκες, γάντια και αντισηπτικό τζελ έδωσε ανάσα αισιοδοξίας.

- Το παγκόσμιο εμπόριο στο «τρίγωνο του διαβόλου»

Σε εξέλιξη ο τρίτος γύρος των συνομιλιών για τη σχέση των «27» με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit, καθώς το Λονδίνο ποντάρει πολλά σε μια προνομιακή συμφωνία με τους Αμερικανούς, οι οποίοι με τη σειρά τους βρίσκονται σε περίοδο μιας εύθραυστης ανακωχής με τους Ευρωπαίους.

- Νορβηγία-Σ.Αραβία: Οι δύο όψεις του βαρελιού

Τα δύο βασίλεια, το ένα από τον ευρωπαϊκό Βορρά και το άλλο από την απέραντη αραβική έρημο, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου που διαθέτουν, ωστόσο για την αξιοποίηση των κερδών τους ακολούθησαν εντελώς διαφορετικούς δρόμους.

Στο οικονομικό ένθετο Liberal Markets που κυκλοφορεί μαζί με τον Φιλελεύθερο:

- Η επιστροφή των μικροεπενδυτών

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι ιδιώτες επενδυτές ξεπέρασαν τους θεσμικούς σε αξία χαρτοφυλακίων.  Ο Μάνος Χατζηδάκης αναλύει στη στήλη Αντισυμβαλλόμενος την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για μετοχές και εταιρικά ομόλογα από τους εγχώριους ιδιώτες επενδυτές και το πώς αυτή αποτελεί ένδειξη οτι εγχώρια κεφάλαια αναζητούν πλέον ευκαιρίες στην ελληνική αγορά η οποία έχει υποαποδόσει σημαντικά και δεν συγκρίνεται με τις “φούσκες” των μεγάλων διεθνών χρηματιστηρίων.

- Oι πέντε κλάδοι που θα μεταμορφώσει η Τεχνητή Νοημοσύνη την επόμενη δεκαετία

Ο Σπύρος Λιώλης,  αναλύει τις αλλαγές που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην βιομηχανική παραγωγή και στις υπηρεσίες, στην διαχείριση των καταστροφών και της κλιματικής αλλαγής, στη γεωργία, στην ασφάλεια και στην υγεία,

- Εταιρείες της Wall Street που ανακάλυψαν χρυσάφι στην κρίση του κορωνοϊου

Η Μαίρη Βενέτη αναλύει μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα τριμήνου των Bristol, Myers Squibb, Merck & Co, Novartis, Sanofi, Intel και Microsoft και δίνει το στίγμα για την πορεία τους στο μέλλον.

- Η Κινεζική διπλωματία της παγίδας χρέους

Ο Κωνσταντίνος Χαροκόπος αποκαλύπτει πτυχές της νέου τύπου αποικιοκρατίας που επιβάλει η Κίνα στην αφρικανική ήπειρο και στις χώρες που αποτελούν το νέο Δρόμο του Μεταξιού.

- Από τον ΜSCI στους Νορβηγούς

Ο Ηλίας Ζαχαράκης αναλύει τις εκροές και τις ευκαιρίες από τις μεταβολές στον MSCI και παρουσιάζει μεταξύ άλλων την τενχική εικόνα του Γενικού Δείκτη του ΧΑ, του FTSE-25, του Τραπεζικού Δείκτη, της Eurobank, του Τιτάνα, του Μυτιληναίου, της Aegean και του S&P 500

- Κερδισμένοι και χαμένοι από το Bitcoin Halving

O Nίκος Κωστόπουλος αναλύει τα αποτελέσματα μετά το halving του bitcoin και παρουσιάζει τον αλγόριθμο Proof of Stake.

- Επενδύοντας στην τηλεϊατρική μέσω reverse convertibles

Ο Κωνσταντίνος Καρδιασμένος παρουσιάζει μια εναλλακτική επένδυση στη Teladoc Inc, μέσω της χρήσης reverse convertibles και αναλύει στο καλεντάρι του τι θα επηρεάσει τις αγορές την επόμενη εβδομάδα.

- H μεγάλη ευκαιρία του «rebranding” για την οικονομία

Η Ελλάδα με τα μάτια των ξένων διαχειριστών που απαντούν στο ερώτημα σχετικά με το πώς μπορεί να επωφεληθεί η χώρα μας από την αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊου, την πολιτική σταθερότητα και τις μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την εικόνα στο εξωτερικό. Γράφουν: Αθανάσιος Βαμβακίδης (Bank of America), Ιωάννης Λογοθέτης (Sarasin)

- Το τεχνολογικό θαύμα της MLS που έγινε εφιάλτης για τους επενδυτές

Η ζωή δεν θα είναι πλέον εύκολη για τον γ. Καματάκη. Η αναστολή διαπραγμάτευσης, το πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου και οι μαύρες τρύπες στον ισολογισμό.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα