DG REFORM: Οι καλές πρακτικές της Ελλάδας στο επίκεντρο της συνάντησης Βούλτεψη - Νάβα

DG REFORM: Οι καλές πρακτικές της Ελλάδας στο επίκεντρο της συνάντησης Βούλτεψη - Νάβα

Η σημαντική συνεισφορά της διεύθυνσης DG REFORM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της ένταξης, συζητήθηκε κατά τη συνάντηση εργασίας που είχαν στην Αθήνα η αρμόδια υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη και ο γενικός διευθυντής της DG REFORM, Μάριο Νάβα, που επισκέπτεται τη χώρα μας.

Στο επίκεντρο της παρέμβασης της κ. Βούλτεψη βρέθηκαν οι καινοτόμες πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για την Ένταξη και θα διευκολύνουν την πρόσβαση των προσφύγων στην αγορά εργασίας.

Σημειώνεται ότι ήδη η DG REFORM παρέχει τεχνική υποστήριξη στην ένταξη από το πρόγραμμά της για το 2021 (TSI 2021).

Από την πλευρά του ο κ. Νάβα υπογράμμισε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα στην προσπάθειά της.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η σύμβουλος πολιτικής του γενικού διευθυντή, Τζούλια Μπερτεζόλο, ο επικεφαλής του γραφείου της DG Reform στην Αθήνα, Ιωάννης Χατζηγιάννης, η επικεφαλής της τεχνικής βοήθειας για την Ελλάδα, Φραντζέσκα Νάστρι, καθώς και η ειδική σύμβουλος της υφυπουργού, αρχιπύραρχος δρ Κάλλι Σαΐνη.