Δεσμεύονται οριστικά οι λογαριασμοί του Ευ. Παπαευαγγέλου

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, 21:17
-A +A
Δεσμεύονται οριστικά οι λογαριασμοί του Ευ. Παπαευαγγέλου

Οριστικά δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην αντιπροέδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα τους που ήδη έχει ξεκινήσει.

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, η εντολή δόθηκε από την πρόεδρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος Άννα Ζαΐρη, καθώς ο κ. Παπαευαγγέλου ερευνάται για την τέλεση αξιόποινων πράξεων όπως ξέπλυμα, απάτη και πλαστογραφία μέσω συμβάσεων επιχειρήσεων συμφερόντων του.

Οι «χρυσές» βίζες

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Jumbo, μπήκε στο «μικροσκόπιο» των αρχών μετά την αποκάλυψη ότι με τη χρήση τερματικών μηχανημάτων POS που είχε προμηθευτεί από δύο ελληνικές τράπεζες, παρέκαμπτε τα capital controls του Πεκίνου για λογαριασμό Kινέζων που έστελναν χρήματα στην Ελλάδα για αγορά ακινήτων με σκοπό να αποκτήσουν τη «χρυσή βίζα».

Οι συναλλαγές, που έγιναν μέσω των εν λόγω τερματικών από το 2017 μέχρι και σήμερα, φέρεται να αγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ

Η υπόθεση, με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ήδη διερευνάται από τον Οικονομική Εισαγγελία που θα ελέγξει τις επίμαχες πωλήσεις ακινήτων στις οποίες εμπλέκεται ο κ. Παπαευαγγέλου.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα