8ος χρόνος, ημέρα 2483η
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογό του: Δένδιας: «Ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα του 21ου αιώνα»

Δένδιας:  «Ο αναθεωρητισμός  δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα του 21ου αιώνα»
eurokinissi

«Η Ρωσική εισβολή καταδεικνύει ότι κάθε αναθεωρητισμός, κάθε παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα του 21ου αιώνα.», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε συνάντηση που είχε σήμερα Δευτέρα με τον Ολλανδό ομόλογό του, Wopke Hoekstra που πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα με τη νέα του ιδιότητα.

«Θέλω, επίσης, να εκφράσω, και νομίζω το συμμεριζόμαστε και οι δύο, τον αποτροπιασμό μου για τα φρικιαστικά εγκλήματα εναντίον Ουκρανών αμάχων, σωροί των οποίων ανακαλύφθηκαν χθες στη Μπούκα, κοντά στο Κίεβο.», πρόσθεσε ο Έλληνας Υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «ι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτές τις πράξεις, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα».

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε την πρόθεση της Ελλάδας «με τις όποιες δυνατότητές της, θα συνεισφέρει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας»

Ο Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι «η Ελλάδα, όπως και η Ολλανδία, έχουν συμμετάσχει στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, παρά το τίμημα που αυτή η απόφαση έχει και για τις δύο οικονομίες» εκφράζοντας την ελπίδα του ότι « το σύνολο των χωρών που προσβλέπουν σε ένα ευρωπαϊκό μέλλον και στην Ευρώπη θα ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο, να επιβάλουν κυρώσεις.»