Διπλωματικές πηγές: Ρητή αναφορά στο Δίκαιο της Θάλασσας στη συνάντηση Δένδια - Κινέζου ΥΠΕΞ

Διπλωματικές πηγές: Ρητή αναφορά στο Δίκαιο της Θάλασσας στη συνάντηση Δένδια - Κινέζου ΥΠΕΞ

Στο ζήτημα της κινεζικής νομοθεσίας αναφορικά με την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στη Νότιο Σινική Θάλασσα, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι (Wang Yi), αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο κ. Δένδιας τόνισε τη σημασία που αποδίδει στο ζήτημα αυτό η Ελλάδα, ως ναυτική χώρα, ζητώντας να πληροφορηθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών στην απάντησή του, τόνισε ότι η κινεζική νομοθεσία είναι συμβατή και σέβεται τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Σχετική αναφορά για τον σεβασμό της εν λόγω Σύμβασης έκανε και κατά τις δημόσιες δηλώσεις του με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών μετά το πέρας της συνάντησης.

Με αφορμή τη συνάντηση αυτή, ο κ. Δένδιας αναφέρει στο twitter:

«Καλωσόρισα τον Κινέζο Υπουργό Εξωτερικών Wang Yi στο υπουργείο Εξωτερικών  για διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών. Στην ατζέντα: Ενίσχυση διμερών εμπορικών συναλλαγών, επενδύσεων, πολιτιστικής και τουριστικής συνεργασίας, εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, Κυπριακό ζήτημα και η περιοχή MENA».