Δένδιας: Ελλάδα και ΗΑΕ θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στη σταθερότητα

Δένδιας: Ελλάδα και ΗΑΕ θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στη σταθερότητα

Η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα συνεχίσουν να συμβάλλουν «στη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη της ευρύτερης γειτονιάς μας», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο συγχαρητήριο μήνυμά του με την ευκαιρία της 50ής επετείου από την ίδρυση των ΗΑΕ.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχές του «για την ευημερία και την πρόοδο του στενού εταίρου της Ελλάδας, της κυβέρνησης, καθώς και του φιλικού λαού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».

Όπως τόνισε, τα «τελευταία χρόνια, η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν κάνει ουσιαστικές προόδους μαζί, βασιζόμενοι στους ισχυρούς δεσμούς της στενής φιλίας και της στρατηγικής μας συνεργασίας».

Εξέφρασε, μάλιστα, τη βεβαιότητα ότι το μέλλον επιφυλάσσει πολλά φωτεινά επιτεύγματα για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σημείωσε πως η Ελλάδα ανυπομονεί να συνεργαστεί στενά «στο κοινό όραμα για ειρήνη και σταθερότητα».

«Δράττομαι της ευκαιρίας για να επαναλάβω τη σημασία που αποδίδουμε στην εκτεταμένη συνεργασία μας σε πολλούς τομείς», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι συγκλίνουσες απόψεις και η στενή συνεργασία ήδη αποδίδουν καρπούς προς όφελος των δύο λαών και χωρών μας».