Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος επαναλειτουργίας των σχολείων
Υπουργός Παιδείας ΗΠΑ

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος επαναλειτουργίας των σχολείων

Παρά την αναζωπύρωση της έξαρσης των περιστατικών μόλυνσης από τον κορονοϊό, σε όλη σχεδόν την Αμερική, η Υπουργός Παιδείας Μπέτσι Ντεβός πιέζει προς την κατεύθυνση επαναλειτουργίας τους όπως εξάλλου δήλωσε προ ημερών και ο πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ.

«Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά μολύνονται από τον ιό σε σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά από οποιοδήποτε άλλο τμήμα του πληθυσμού. Δεν υπάρχει κάτι στα στοιχεία που να συστήνει ότι η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία είναι επικίνδυνη για τα ίδια»,  δήλωσε η Ντεβός στην εκπομπή του CNN «State of the Union».

Η υπουργός Παιδείας δεν αναφέρθηκε σε κάποιες λεπτομέρειες για το πως το υπουργείο της θα συμβουλεύσει ή θα βοηθήσει τις σχολικές περιφέρειες και τις πολιτείες με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δίστασε να εκτοξεύσει απειλές για διακοπή της χρηματοδότησης των σχολείων αν δεν επιστρέψουν στα μαθήματα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Στη Γερμανία, τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και πολλές άλλες χώρες τα σχολεία άνοιξαν χωρίς προβλήματα. Οι Δημοκρατικοί νομίζουν ότι θα είναι άσχημο γι' αυτούς, πολιτικά, εάν τα σχολεία των ΗΠΑ ανοίξουν πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά είναι σημαντικό για τα παιδιά και τις οικογένειες. Ενδεχομένως να διακοπεί η χρηματοδότηση εάν δεν ανοίξουν!», έγραψε στο twitter.

Παράλληλα, ο Τραμπ καταφέρθηκε και εναντίον του Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών σχετικά με το ίδιο θέμα «Διαφωνώ με το CDC σχετικά με τις πολύ δύσκολες και ακριβές οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων. Ενώ θέλουν να είναι ανοιχτά, ζητούν να κάνουν πολλά μη πρακτικά πράγματα. Θα συναντηθώ μαζί τους!!!» αναφέρει σε δεύτερη ανάρτηση.