Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, 21:29

-A +A

Νίκος Παναγιωτόπουλος για ΜΟΕ: Δεν θα υπάρξει πρόοδος αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, 21:29
Δεν θα υπάρξει πρόοδος αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο
-A +A

Τη θέση ότι δεν θα υπάρξει πρόοδος στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης εάν συνεχιστούν οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας στον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, κατά το πρόσφατη συνάντησή τους, όπως αποκάλυψε με σημερινές του δηλώσεις, από την Καβάλα όπου βρέθηκε. 

«Οπως ξέρετε, αυτές τις μέρες ξεκινά ο διάλογος για τα ΜΟΕ. Αυτό που είπα, και είναι γνωστό στον ομόλογό μου, τον Τούρκο Υπουργό Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, είναι ότι για να έχει νόημα αυτός ο διάλογος πρέπει να συνοδεύεται και από συμπεριφορές που κατατείνουν στη μείωση των εντάσεων στην περιοχή. Και αυτό εξαρτάται και από τις προθέσεις της γείτονος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Πρόσθεσε πως αν επιδείξουμε όλοι τη σωστή συμπεριφορά θα έχει νόημα ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και την ίδια την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης.

«Αν, από τη μία συζητάμε, και από την άλλη έχουμε όλα αυτά με τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, τότε δεν θα υπάρξει η πρόοδος, που όλοι θα θέλαμε να υπάρξει», συμπλήρωσε ο Υπουργός Άμυνας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα