7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Χ. Ζέεχοφερ: Δεν θα με αναγκάσει κανείς να εμβολιαστώ με το εμβόλιο της AstraZeneca

Δεν θα με αναγκάσει κανείς να εμβολιαστώ με το εμβόλιο της AstraZeneca

«Όχι» στην προτροπή του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, να εμβολιαστεί ολόκληρη η γερμανική κυβέρνηση με το εμβόλιο της AstraZeneca για συμβολικούς λόγους, είπε ο Ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ (CSU).

«Δεν επιτρέπω να μου επιβάλλει κάποιος κάτι», είπε ο κ. Ζέεχοφερ σε δήλωσή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο το αίτημα του Γ. Σπαν.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας (CDU) ζήτησε από τους υπουργούς-συναδέλφους του να εμβολιαστούν με το εμβόλιο AstraZeneca ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης. 

Την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca έλαβε ο Πρόεδρος της Γερμανίας 

Θετικός στο εμβόλιο της AstraZeneca αποδείχτηκε πως είναι ο Πρόεδρος της Γερμανίας. Πριν από λίγο η Προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο κ. Σταϊνμάιερ, ο οποίος έκλεισε τα 65 του χρόνια τον περασμένο Ιανουάριο, εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca στο Νοσοκομείο των Ενόπλων Δυνάμεων στο Βερολίνο.

«Εμπιστεύομαι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην Γερμανία. Σήμερα έλαβα την πρώτη εμβολιαστική δόση με AstraZeneca. Το εμβόλιο αποτελεί το αποφασιστικό βήμα για την έξοδο από την πανδημία. Αξιοποιείστε την δυνατότητα και λάβετε κι εσείς μέρος σε αυτό!», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος μετά τον εμβολιασμό του.