Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής: Δεν θα επιτρέψουμε απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία

Δεν θα επιτρέψουμε απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία

Ο Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Τον Τζόνσον από το Ουισκόνσιν δήλωσε αντίθετος στο ενδεχόμενο απόσυρσης στρατευμάτων από τη Γερμανία λίγες μέρες μετά την σχετική εντολή που φερεται να έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τζόνσον ο οποίος θεωρείται σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ και προεδρεύει της υποεπιτροπής διεθνών σχέσεων της Γερουσίας με αντικείμενο την Ευρώπη είπε "Θα φροντίσω να μην γίνει ποτέ πράξη, πρόκειται. Μένω έκπληκτος. Η παρουσία μας στην Γερμανία είναι σημαντική για όλους τους συμμάχους μας".

Ωστόσο ούτε ο Λευκός Οίκος ούτε το Πεντάγωνο επιβεβαιώνουν μέχρι στιγμής τα σχέδια. Αυτή τη στιγμή, γύρω στους 35.000 Αμερικανούς στρατιώτες σταθμεύουν στη Γερμανία. Στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου ο αριθμός τους ήταν δεκαπλάσιος. Ο Ντόναλτ Τραμπ αποφάσισε όμως να περιορίσει τον αριθμό τους κατά 10.000. 

Στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος μέχρι στιγμής να υπάρξει επίσημη αντίδραση από γερμανικής πλευράς. "Όταν θα υπάρξουν επίσημες πληροφορίες, τότε θα τοποθετηθούμε. Μόνο δημοσιεύματα του Τύπου δεν αρκούν".

Ο Τζόνσον πρόσθεσε "Αν ο πρόεδρος φέρει μια τέτοια πρόταση στο Κογκρέσο θα συναντήσει σθεναρή αντίσταση. Θα πρέπει να εξηγήσει λεπτομερώς το σκεπτικό κάτι που αυτή τη στιγμή δεν έχει κάνει".