Αν. Κοτανίδου: Δεν θα εισηγηθούμε νέα μέτρα, αρκούν τα υπάρχοντα αν τηρηθούν

Δεν θα εισηγηθούμε νέα μέτρα, αρκούν τα υπάρχοντα αν τηρηθούν

 Δεν θα εισηγηθούν νέα μέτρα κατά της πανδημίας οι ειδικοί, σύμφωνα με την καθηγήτρια Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, κ Αναστασία Κοτανίδου. «Θα εισηγηθούμε για τήρηση των μέτρων που έχουν ήδη προταθεί», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι τα υπάρχοντα μέτρα αρκούν, για να πέσουν τα νέα κρούσματα σε διψήφιο νούμερο,εφόσον όμως τηρηθούν.

«Τα μέτρα δεν τηρούνται απ’ όλους και αυτό το βλέπουμε από τα κρούσματα που συνεχώς είναι τριψήφια», είπε η κ Κοτανίδου  μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επισημαίνοντας  πως κατά κύριο λόγο η νεολαία είναι αυτή που δε τα τηρεί.

«Η νεολαία θεωρεί ότι αφού δεν νοσεί βαριά μπορεί να κάνει τα πάντα. Να διασκεδάζει χωρίς μέτρα προφύλαξης κι έτσι να μεταφέρει αριστερά και δεξιά τον ιό» σχολίασε.

«Ξεκινήσαμε τα πάρτι, και τις συναντήσεις στα μπιτς μπαρ  και στις συναυλίες και είχαμε αυτά τα αποτελέσματα» σχολίασε προσθέτοντας πως δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και έτσι μπορούν να κάνουν τα πάντα.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, τα υπάρχοντα μέτρα, αφόσον ακολουθηθούν και τηρηθούν αρκούν «για να πέσουμε σε διψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων».

«Εφόσον συμμορφωθούμε, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκες, βεβαίως μπορούμε να φτάσουμε σε διψήφιους αριθμούς», επεσήμανε, ακόμη, η κ.Κοτανίδου αναφέροντας πως μέχρι πρότινος «ήμασταν σε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων».

Για την χρήση της μάσκας, η κ.Κοτανίδου δήλωσε πως αυτή αποτελεί όπλο κατά του κορωνοιού εφόσον δεν μπορούμε να τηρήσουμε τις αποστάσεις.

Απευθυνόμενη μάλιστα σε όσους δεν θέλουν να φορέσουν μάσκα, αντιπαρέβαλε πως υπάρχουν πολίτες, όπως πχ οι υγειονομικοί ή οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς μονάδες- πχ ασθενείς που έχουν κάνει μεταμόσχευση οι οποίοι καλούνται να φορούν παντού και για πολλές ώρες μάσκα, δίχως να νιώθουν πως περιορίζονται ή δυσκολεύονται.