Μ. Κόνσολας: «Δεν θα δεχτούμε επισκέπτες από χώρες με υψηλούς επιδημιολογικούς δείκτες»

«Δεν θα δεχτούμε επισκέπτες από χώρες με υψηλούς επιδημιολογικούς δείκτες»

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχτεί η χώρα μας επισκέπτες  από χώρες που ο δείκτης συχνότητας κρουσμάτων είναι διαφοροποιημένος από τον δείκτη που έχει επιτύχει η Ελλάδα ξεκαθάρισε, μιλώντας στη Βουλή, ο υφυπουργός Τουρισμού Εμμ. Κόνσολας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι εφόσον σε κάποια χώρα αλλάξουν οι δείκτες «τότε το συζητάμε».

Σύμφωνα, άλλωστε, με τον ίδιο κύριος γνώμονας για την κυβέρνηση είναι η δημόσια ασφάλεια: «Επειδή είπαμε ότι στις 25/5 ξεκινά ο θαλάσσιος τουρισμός, την 1/6 τα δωδεκάμηνης βάσης ξενοδοχεία και στις 15/6 τα εποχικά ξενοδοχεία, επαναλαμβάνουμε ότι θα πάμε με γνώμονα τη δημόσια ασφάλεια και την υγεία των επισκεπτών», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Σε ο, τι αφορά τα πρωτόκολλα για τον Τουρισμό υπογράμμισε ότι εδώ και αρκετό διάστημα τα στελέχη του Υπουργείου εργάζονταν για να τα εκπονήσουν και, όπως τόνισε, «μετά και τη έγκριση του σημερινού νομοσχεδίου, που προβλέπει «για 1η φορά» τη θεσμοθέτηση πρωτοκόλλων υγείας, θα ακολουθήσουμε την εφαρμογή αυτών. Ανέφερε, δε, ότι το Υπουργείο αναμένει τον ΕΟΔΥ να δώσει την πρόσθετη πιστοποίηση, προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή των εν λόγω πρωτοκόλλων. 

Αναφορικά, τέλος, με την ουσία των ρυθμίσεων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για τον τουρισμό εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνηση είναι η ανάταξη της τουριστικής οικονομίας. «Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι το υπουργείο Τουρισμού πρέπει να έχει δυναμική με ορίζοντα που να ξεπερνά τη δική μας θητεία», τόνισε.