Τ. Θεοδωρικάκος: Δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Την προσοχή των ιδιοκτητών ακινήτων εφέστησε ο υουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικων πέρα από τις 31 Αυγούστου, που είναι η τελική προθεσμία  

Όπως υπενθύμισε μιλώντας στο skai.gr. οι πολίτες θα μπορούν να δηλώνουν τα αδήλωτα τετραγωνικά τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΕΣ με την κεντρική ένωση δήμων Ελλάδας.

Ο συνολικός αριθμός αδήλωτων τετραγωνικών θα υπερβαίνει τα 13-14 εκατομμύρια. 

«Μιλάμε για έναν τεράστιο αριθμό, ο οποίος, ενώ είναι δηλωμένα κανονικά αυτά τα τετραγωνικά στο Ε9, δεν ήταν δηλωμένα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα οι δήμοι να χάνουν πάρα πολύ σημαντικά τέλη.»

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε: «Χαρίσαμε τα τέλη και τα πρόστιμα για την τελευταία 5ετία, δίνουμε τη δυνατότητα στους δήμους από πρώτη Ιανουαρίου να εισπράττουν κανονικά [τα τέλη] με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά, άρα σώσαμε νοικοκυριά από μια σχέση ενοχής και τη μετατρέπουμε σε σχέση εμπιστοσύνης με κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση, δίνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των δήμων.»

Στη συνέχεια κάλεσε όλους τους πολίτες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι 31 Αυγούστου, καθώς δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Για την ψήφο των ομογενών ανέφερε ότι έχει έρθει η ώρα να γίνει πράξη αυτό το δικαίωμα. Τις επόμενες ημέρες θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα μπαίνουν να εγγραφούν για να μπορούν να ψηφίσουν.