Δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά, είναι καταδικαστέα
Ν. Φίλης για Ν. Παππά

Δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά, είναι καταδικαστέα

Στοιχεία «αλαζονείας, ήθους και ύφους εξουσίας» εντοπίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις γύρω από τον Νίκο Παππά, αναφέροντας για την ενδεχόμενη μεσολάβηση του πρώην υπουργού Επικρατείας ανάμεσα σε επιχειρηματίες και καναλάρχες ότι «δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά και είναι καταδικαστέα γενικώς».

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «υπάρχει ανάγκη μιας αυτοκριτικής σε σχέση με το ζήτημα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Την έχουμε κάνει, πολυσέλιδη, ομόφωνη στην Κεντρική Επιτροπή, έχει δημοσιοποιηθεί, έχουμε μιλήσει για ζητήματα που αφορούν ακόμη και μορφές και πλευρές αλαζονείας στη διακυβέρνησή μας».

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για τον Νίκο Παππά, σημείωσε ότι «αυτά δεν ακυρώνουν, μπορεί να αμαυρώνουν εν μέρει, αλλά δεν ακυρώνουν το μείζον που ήταν μια θετική για τα λαϊκά συμφέροντα και τη Δημοκρατία διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνοντας όμως ότι «υπάρχουν στοιχεία, επαναλαμβάνω, αλαζονείας, ήθους και ύφους εξουσίας».

Ερωτηθείς δε, για τυχόν μεσολάβηση του πρώην υπουργού Επικρατείας ανάμεσα σε επιχειρηματίες και καναλάρχες, ο κ. Φίλης τόνισε πως «ό,τι χαρακτηρισμούς θέλετε, μπορείτε να βάλετε και συμφωνώ ότι δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά και είναι καταδικαστέα γενικώς», διερωτώμενος ωστόσο «αλλά, για πέστε μου, σε ποιο τοπίο ζούμε πολιτικό στην Ελλάδα; Έχετε ακούσει για διαπλοκή;»

Όπως, υποστήριξε, «εδώ δεν μεσολαβεί ένας υπουργός. Εδώ είναι εγκατεστημένο μέσα στην κυβέρνηση επιτελείο των διαφόρων καναλαρχών, οι οποίοι καθορίζουν ακόμη και τη ροή της οικονομικής βοήθειας από το κράτος προς τα διάφορα κανάλια. Άρα, λοιπόν, να μην μιλάμε τώρα ως μωρές παρθένες».

Παράλληλα, επιχείρησε να αποφύγει τυχόν συμψηφισμούς, λέγοντας ότι «έχετε απόλυτο δίκαιο. Δεν πρέπει να έχουμε άλλοθι τέτοια και δεν συμψηφίζω. Αλλά να ξέρουμε σε ποιο πλαίσιο μέσα γίνονται αυτά, αν γίνονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ποιο πλαίσιο. Θα ήταν υποκριτικό να μην καταγγέλλουμε το μείζον και το όλον και να ασχολούμαστε – και στην Αριστερά πρέπει να ασχολούμαστε- με το μέρος», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, «υπήρχε πράγματι ένας παρακρατικός μηχανισμός, αλλά αυτός ήταν από την πλευρά που πάντοτε το παρακράτος λειτουργεί, από την πλευρά της Δεξιάς».

«Αυτή είναι η πραγματικότητα», συνέχισε ο ίδιος, λέγοντας ότι «αυτό δεν εξομοιώνει και δεν συμψηφίζει-επαναλαμβάνω – πολιτικές ευθύνες. Αλλά, να ξέρουμε το μείζον ποιο είναι και πιστεύω ο κόσμος, όταν φεύγουν οι πρώτες ημέρες των εντυπώσεων, θα αντιληφθεί ότι πρόκειται για μια προσπάθεια αντιπερισπασμού».