Κορoνοϊός: Δεν μπαίνουν σε καραντίνα οι μαθητές από Ιταλία

Δεν μπαίνουν σε καραντίνα οι μαθητές από Ιταλία

Δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές δέκα ελληνικών σχολείων που βρίσκονται στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές, διευκρίνισαν οι επιστήμονες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα δε, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της Υπουργού Νίκης Κεραμέως, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη γειτονική χώρα από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Στη σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας επισήμαινε ότι μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, το Υπουργείο δρα προληπτικά για να προστατεύσει τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Κικίλια για τις εξελίξεις - Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπ. Υγείας

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Βασίλης Κικίλιας, όπου ο υπουργός Υγείας θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στο θέμα του κορονοϊού καθώς και τι συζητήθηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο για το θέμα.

Όσον αφορά τη σύσκεψη με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία, όπου ήδη τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αποφασίστηκε να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα, αλλά να δοθεί όλο το βάρος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας μας, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Οι επιστήμονες είπαν ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία.

Επίσης, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται τη Δευτέρα και την Τρίτη σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης. Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.