Ακίνδυνοι οι 31 ύποπτοι φάκελοι που εστάλησαν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Ακίνδυνοι οι 31 ύποπτοι φάκελοι που εστάλησαν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα

 

Ολοκληρώθηκε μέχρι στιγμής στο Γενικό Χημείο του Κράτους η έρευνα 31 φακέλων που είχαν σταλεί σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και υπολείπεται ο έλεγχος άλλων τεσσάρων, από το σύνολο όσων έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε κανέναν από τους ελεχθέντες φακέλους δεν βρέθηκε επικίνδυνη σκόνη ή άλλη ουσία, σε όλους όμως ανιχνεύτηκε η ίδια ερεθιστική ουσία με την οποία ήταν εμποτισμένος ο φάκελος που είχε σταλεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Μυτιλήνη και προκάλεσε συναγερμό λόγω του ερεθισμού που προκάλεσε σε εργαζόμενους. Η συγκεκριμένη ουσία ανιχνεύτηκε μεταξύ των άλλων φακέλων και σε έναν που είχε σταλεί από την Ντόχα του Κατάρ στα ΤΕΙ Πάτρας.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι φάκελοι έχουν σταλεί από την Ινδία, εκτός από αυτόν της Πάτρας και έναν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια Λέσβου, που έχει σταλεί από το Ομάν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί άλλο παρόμοιο κρούσμα ερεθισμού, ενώ και η συγκεκριμένη ουσία χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως μη επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή.

Οι φάκελοι που δεν έχουν ακόμα εξεταστεί είναι δύο που εντοπίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου Κρήτης, ένας στη Κέρκυρα και ένας στο ΚΥΤ Μόριας, οι οποίοι δεν έχουν φτάσει ακόμα στην Αθήνα.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζεται η έρευνα για την συλλογή στοιχείων που μπορεί να οδηγήσουν στον αποστολέα των φακέλων και το πραγματικό κίνητρο αυτής της ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ