Δεν είναι ώρα αντιπαράθεσης αλλά ευθύνης δηλώνει ο Αλ. Τσίπρας

Δεν είναι ώρα αντιπαράθεσης αλλά ευθύνης δηλώνει ο Αλ. Τσίπρας

Τα μέτρα που πρότεινε στον πρωθυπουργό και κυρίως αυτός της αξιοποίησης του «μαξιλαριού» των 37 δισ. αναφέρει ο Αλ. Τσίπρας σε δήλωσή του με αφορμή την τηλεδιάσκεψη που προηγήθηκε σημειώνοντας ότι δεν είναι ώρα αντιπαράθεσης αλλά ευθύνης. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ότι η  χώρα βιώνει μια πρωτοφανή κρίση που απειλεί τόσο τη δημόσια υγεία όσο και τη συνοχή της κοινωνίας και στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι «τώρα δεν είναι η ώρα της αντιπαράθεσης, αλλά η ώρα της ευθύνης».

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε τις προτάσεις του για την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας, αλλά και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημίας στην οικονομία, προτρέποντας τον πρωθυπουργό, να μην διστάσει να χρησιμοποιήσει το μαξιλάρι ασφαλείας των 35 δισ. ευρώ. «Αυτό το μαξιλάρι μπορεί να αποτελέσει τη σανίδα σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας», επισήμανε.

Επίσης, όπως τόνισε, κατέθεσε και μια σειρά από προτάσεις οι οποίες και ήταν:

- Να διεκδικήσει τη μείωση των στόχων από εφέτος κατά 1,5% του ΑΕΠ, δηλαδή για 3 περίπου δισ.

- Να ζητήσει, δαπάνες τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 2 δισ., να μη συνυπολογιστούν στους δημοσιονομικούς στόχους, προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον 5 δισ. να χρηματοδοτήσουν την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας καταθέτοντας σειρά προτάσεων που άπτονται τις προμήθειες και τις προσλήψεις στα νοσοκομεία, σε εργασιακά και ασφαλιστικά μέτρα για εργοδότες και εργαζομένους, καθώς και στην οικονομική ενίσχυση όσων πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αλληλεγγύη του λέγοντας ότι «χειροκροτάμε τους ανθρώπους που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να ζήσουμε οι υπόλοιποι», και ευχήθηκε «ας γίνει η κρίση αυτή η αφορμή να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας, αυτόν της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς».