Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, 17:47

-A +A

Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης: «Δεν είναι μαγική η Θεία Κοινωνία»

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, 17:47
«Δεν είναι μαγική η Θεία Κοινωνία»
-A +A

Αποστάσεις από την Ιερά Σύνοδο λαμβάνει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος στο θέμα του επιδημίας του κορονοϊού σημειώνοντας ότι η Θεία Κοινωνία «δεν είναι μαγική» και «δεν μπορούμε να περιφρονούμε τα φάρμακα». «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» επισήμανε.

Μετά τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ο οποίος ήρθε σε αντίθεση με την Ιερά Σύνοδο της Ελλαδικής Εκκλησίας που αποφάνθηκε ότι δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός με τη Θεία Κοινωνία, στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος. Μιλώντας στο protothema.gr ο Μητροπολίτης σημείωσε χαρακτηριστικά: «όποιος είναι άρρωστος ας μην έρθει στην Εκκλησία. Δεν μπορούμε να περιφρονούμε τα φάρμακα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Εν συνεχεία τόνισε ότι «η Αγία Γραφή αναδεικνύει τους γιατρούς και τα φάρμακα. Ο πιστός που δεν αισθάνεται καλά μπορεί να έρθει το απόγευμα όταν η Εκκλησία δεν έχει πολύ κόσμο και να ανάψει το κερί του και να κάνει την προσευχή του».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι  «εμείς τους Ναούς δεν πρόκειται να τους κλείσουμε. Όποιος δεν μπορεί όμως να έρθει στην Εκκλησία να μην έρθει, ας το αποφύγει» και διερωτήθηκε «νομίζει ότι επειδή είναι πιστός τα μικρόβια δεν θα τον πλησιάσουν; Οι ιερείς δεν αρρωσταίνουν;».

Όσον αφορά τη θεία κοινωνία ο Μητροπολίτης ανέφερε: «Εκείνο θέλει πίστη. Δεν είναι μαγική η Θεία κοινωνία. Ανάλογα με την πίστη που έχουμε δεν βλάπτει. Αλλά ποιος μπορεί να μετρήσει την πίστη; Αν έχεις μεγάλη πίστη μπορείς να περπατήσεις πάνω στα κύματα από την Αλεξανδρούπολη ως την Σαμοθράκη. Αν δεν έχεις όμως; Πρέπει να προσερχόμαστε με πίστη για τη Θεία Κοινωνία και όχι με διάθεση επίδειξης. Ο αγιασμός πάει στην ψυχή. Και αν ο Θεός θέλει να δοκιμαστούμε;».

Διαβάστε ακόμα: 

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Η επιστήμη και ο λόγος του Θεού απαιτούν να προστατευθούμε

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα