Δεν έχει καταβληθεί ακόμα το βοήθημα σε δεκάδες πυρόπληκτους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018, 09:58
-A +A
Δεν έχει καταβληθεί ακόμα το βοήθημα σε δεκάδες πυρόπληκτους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Καθυστερήσεις σημειώνονται στην καταβολή αποζημιώσεων και βοηθημάτων στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης που έχασαν τα υπάρχοντά τους εξαιτίας της φωτιάς που κατέστρεψε την φοιτητική εστία στις 23 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο πρύτανης Οδυσσέας Ζώρας είπε πως τα 184.000 ευρώ – δύο χιλιάδες ευρώ ανά πληγέντα – που έχει διαθέσει το υπουργείο Παιδείας δεν έχουν καταβληθεί ακόμα διότι η υπουργική απόφαση δεν έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σημείωσε πως εντός των επόμενων ωρών θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των νεαρών τα πρώτα χρήματα που συγκεντρώθηκαν χάρη στην αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας και των εργαζόμενων στο ΑΕΙ.

Πρόκειται για 26.000 ευρώ που θα καταβληθούν ισόποσα στους περίπου 50 φοιτητές που βρίσκονταν μέσα στην εστία όταν ξέσπασε η φωτιά, όπως είπε ο κ. Ζώρας στον ΣΚΑΪ.

Συνολικά στην εστία διέμεναν 92 άτομα, που σημαίνει ότι περισσότεροι από 40 δεν θα λάβουν βοήθεια έως ότου ολοκληρωθεί η καταβολή των πόρων από το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται πως χθες με επιστολή του, την οποία δημοσίευσε το cretalive.gr, φοιτητής του Πανεπιστήμιου Κρήτης, περιέγραψε τις συνθήκες διαβίωσης των 92 φοιτητών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από δύο εβδομάδες στις εγκαταστάσεις του, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση απελπιστική και καταγγέλλοντας πως  οι πληγέντες δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση, με αποτέλεσμα να επιβιώνουν «με ψίχουλα».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 13/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα