ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2022η
Σάββατο, 15 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Σαουδική Αραβία: Δεν αναμένει κάποια «τεράστια αλλαγή» υπό τον Τζο Μπάιντεν

Δεν αναμένει κάποια «τεράστια αλλαγή» υπό τον Τζο Μπάιντεν

Η Σαουδική Αραβία δεν αναμένει κάποια «τεράστια αλλαγή» στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, διαβεβαιώνοντας πως η «φιλία» θα διαρκέσει παρά τις επικρίσεις του Δημοκρατικού προς το βασίλειο, επισήμανε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας.

«Εργαζόμαστε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ όπως με έναν φίλο, είτε είναι Ρεπουμπλικάνος είτε Δημοκρατικός», δήλωσε ο Άντελ αλ Τζουμπέιρ, υπουργός Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις της Σαουδικής Αραβίας, σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε το Σαββατοκύριακο στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν βρίσκεται στην (αμερικανική) Γερουσία εδώ και 35 χρόνια, έχει πολύ μεγάλη εμπειρία. Δεν αναμένω να υπάρξει μια τεράστια αλλαγή στην αμερικανική εξωτερική πολιτική», τόνισε, υπογραμμίζοντας τα «τεράστια συμφέρονται» που διακυβεύονται.

«Εργαζόμαστε μαζί στην παγκόσμια οικονομική ασφάλεια, την ενεργειακή ασφάλεια, τα χρηματοοικονομικά ζητήματα και είμαστε απαραίτητοι σε ό,τι αφορά τον μουσουλμανικό κόσμο», σημείωσε.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Μπάιντεν υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής εκστρατείας του για τον αμερικανικό προεδρικό θώκο να καταστήσει τη Σαουδική Αραβία «παρία» λόγω των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο βασίλειο, πρώτο εξαγωγέα αργού πετρελαίου παγκοσμίως και στενό σύμμαχο των ΗΠΑ, ιδίως υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ