Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, 11:18

-A +A

Δεκτή η αναίρεση της Ξένης Δημητρίου για την άδεια Κουφοντίνα

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, 11:18
Δεκτή η αναίρεση της Ξένης Δημητρίου για την άδεια Κουφοντίνα
-A +A

Δεκτή έκανε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης της Ξένης Δημητρίου για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα. Πλέον το μπαλάκι της απόφασης είναι στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου, το οποίο θα συνεδριάσει με νέα σύνθεση για να αποφασίσει αν θα δοθεί ή όχι η 7η κατά σειρά άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Το ΣΤ'' Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.

Οι Αρεοπαγίτες υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου.

Η Ξένη Δημητρίου είχε την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.

Ο Δ. Κουφοντίνας πραγματοποιεί πολυήμερη απεργία πείνας προς άσκηση πίεσης για την ικανοποίηση του αιτήματός του, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες υποστηρικτές του έχουν προκαλέσει επεισόδια και φθορές σε δημόσια κτήρια και εμπορικά καταστήματα. Αποκορύφωμα η επίθεση αντιεξουσιαστών του «Ρουβίκωνα» με κόκκινη μπογιά και καπνογόνα στην πρόσοψη της Βουλής.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα