Τ. Ερντογάν για εισβολή στην Κύπρο: «Δείξαμε τι γίνεται όταν παραβιάζονται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων»

«Δείξαμε τι γίνεται όταν παραβιάζονται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων»

Σε έμμεσες απειλές προχώρησε ο Τ. Ερντογάν, με αφορμή την επέτειο από τα 46 χρόνια του «Αττίλα» στην Κύπρο, με τον Τούρκο πρόεδρο να χαρακτηρίζει «ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή, η οποία «έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο τι μπορεί να γίνει όταν παραβιάζονται τα βασικά δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και όταν απειλείται η ελευθερία τους» 

Σε γραπτό του μήνυμα, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως «η ειρηνευτική επιχείρηση καταδεικνύει την αναβίωση ενός λαού, τον οποίο ήθελαν να διαγράψουν από την Ιστορία».

Στη συνέχεια, τόνισε πως «δίκαιη, μόνιμη λύση στην Κύπρο είναι δυνατή μόνο με αποδοχή ισότιμου καθεστώτος για τους Τουρκοκύπριους», επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Άγκυρας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Τ. Ερντογάν ανέφερε ότι «οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να αναγνωρίσουν την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων, τα ίσα δικαιώματά τους επί των φυσικών πόρων του νησιού χωρίς καθυστέρηση».

Οι δηλώσεις του Τ. Ερντογάν έγιναν με αφορμή τα 46 χρόνια από την τουρκική εισβολή. Στην Κύπρο, σήμερα, ξύπνησαν τραγικές μνήμες καθώς ήχησαν οι σειρήνες στις 05:30 το πρωί, ώρα έναρξης της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής.