ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Η κυβέρνηση καταδικάζει τα πανεπιστήμια σε μια διαρκώς φθίνουσα πορεία

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Η κυβέρνηση καταδικάζει τα πανεπιστήμια σε μια διαρκώς φθίνουσα πορεία

Για αδιαλλαξία κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δέσμια των ιδεοληψιών της και καταδικάζει τα πανεπιστήμια σε μια διαρκώς φθίνουσα πορεία.

Εκπρόσωποι της ΔΑΠ παρέδωσαν σήμερα τις προτάσεις της παράταξης στον υπουργό Παιδείας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή και κύριο αντικείμενο την ασφάλεια των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων αλλά και γενικότερες προτάσεις άμεσης προτεραιότητας για τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παραδόθηκαν εγγράφως στον Υπουργό, συνοδευόμενες από αντίγραφο της συνολικής Πρότασης Παιδείας.

Όπως αναφέρει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, «η συζήτηση διεξήχθη σε ήπιο κλίμα. Εκφράσαμε τις έντονες ανησυχίες μας για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, μετά και τα πρόσφατα περιστατικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ. Ζητήσαμε το αυτονόητο: να εφαρμοστεί στα  ιδρύματα ο νόμος και να υιοθετηθούν οι πρακτικές όλων των σύγχρονων πανεπιστημίων της Δύσης. Επιπλέον, δοθείσης της ευκαιρίας, τέθηκαν στη συζήτηση και γενικότερα ακαδημαϊκά ζητήματα τα οποία έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για την οργάνωσή μας».

Τέλος, σύμφωνα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, «με λύπη διαπιστώσαμε την αδιαλλαξία του κ. Γαβρόγλου, ο οποίος εμμένει ότι η κατάσταση θα διορθωθεί χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δέσμια των ιδεοληψιών της, οι οποίες ήδη έχουν ηττηθεί στην κοινωνία, καταδικάζοντας τα πανεπιστήμια σε μια διαρκώς φθίνουσα πορεία. Ελπίζουμε ειλικρινά ο κ. Γαβρόγλου σύντομα να αναθεωρήσει τις θέσεις του, πριν επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση στις σχολές μας».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο που υποβλήθηκε στον κ. Υπουργό εδώ.