Δανία: Απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των 500 ατόμων έως τέλος Αυγούστου

Δανία: Απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των 500 ατόμων έως τέλος Αυγούστου

Η Δανία, που αίρει σταδιακά τους περιορισμούς στο πλαίσιο της μάχης εναντίον του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει καμία συνάθροιση άνω των 500 ατόμων, πριν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο καθορισμός αυτού του ορίου ακολουθεί την απαγόρευση, στις αρχές Απριλίου που ανακοίνωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης Μέτε Φρεντέρικσεν, οργάνωσης μαζικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Μπορούμε να δούμε ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις μπορούν να αποτελέσουν φορείς αυτού που ονομάζουμε «σούπερ μόλυνση», για αυτόν ακριβώς το λόγο μπορούμε να πούμε ότι σε καμία περίπτωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν θα μπορούν να υπάρξουν συναθροίσεις άνω των 500 ανθρώπων», επισήμανε η πρωθυπουργός της Δανίας, που απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών σήμερα το απόγευμα.

Αυτό το όριο δεν σημαίνει, προς το παρόν, ότι η κυβέρνηση δεν θα παρατείνει το ισχύον διάταγμα, που ισχύει έως τις 10 Μαΐου και που απαγορεύει τη συνάθροιση περισσότερων από 10 ανθρώπων.

«Δεν μπορούμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι αυτή τη στιγμή. Δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη της ασθένειας», τόνισε η επικεφαλής της δανέζικης κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ