Δάνειο 3 δισ. ευρώ λόγω κορονοϊου παίρνει η Adidas

Δάνειο 3 δισ. ευρώ λόγω κορονοϊου παίρνει η Adidas

Ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αθλητικών ειδών στον κόσμο, η εταιρεία Adidas θα πάρει δάνειο 3 δισ. ευρώ λόγω της κρίσης του κορoνοϊού.

Το δάνειο, η σύμβαση για το οποίο ακόμη δεν έχει υπογραφεί, περιλαμβάνει ποσό ύψους 2,4 δισ. ευρώ από την κρατική τράπεζα ανάπτυξης KfW με ευνοϊκό επιτόκιο και ακόμη 600 εκατ. ευρώ υπό συνήθεις συνθήκες αγοράς από μια κοινοπραξία των τραπεζών με τις οποίες συνεργάζεται η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των UniCredit, Bank of America, Citibank, Deutsche Bank, HSBC Mizuho Bank και Standard Chartered Bank.

Η Adidas δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην αποπληρωμή μέρους των χρημάτων, μεταξύ των οποίων τόκοι και άλλες υποχρεώσεις, το συντομότερο.

Λόγω του κλεισίματος καταστημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις της εξαιρετικά κερδοφόρας εταιρείας έχουν καταρρεύσει. Μόνο στην Κίνα, η Adidas έχει απώλειες έως και ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Σε αντάλλαγμα για το δημόσιο δάνειο, η Adidas πρέπει να διαγράψει το μέρισμα όσο διαρκεί το δάνειο. Θα ανασταλεί επίσης η επαναγορά μετοχών και το Διοικητικό Συμβούλιο θα παραιτηθεί από όλα τα μπόνους για φέτος. Αυτά συνήθως αποτελούν περίπου τα δύο τρίτα του μισθού.

AP Photo/Michael Sohn