Δ. Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες

Για μία σειρά από διερευνήσεις για διάφορα project του υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας το θέμα των γαλλικών φρεγατών, με αφορμή τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη αλλά και τα δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία. 

«Υπάρχουν μία σειρά από διερευνήσεις για διάφορα project του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα δε συζητήθηκε χθες στο ΚΥΣΕΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ του Alpha. 

«Ο κ. Κουβέλης και η κυβέρνηση αυτό που λένε είναι ότι υπάρχουν διερευνήσεις για μια σειρά από project. Από κει και πέρα αν υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα, θα υπάρξει και επίσημη ενημέρωση και σχετική συζήτηση σε όλα τα αρμόδια όργανα τα κυβερνητικά, αλλά και τα κοινοβουλευτικά», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Νωρίτερα, η ασάφεια των κυβερνητικών στελεχών για την απόκτηση δύο γαλλικών φρεγατών, την οποία είχε επιβεβαιώσει ο Φώτης Κουβέλης, προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. 

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για παροιμιώδη ερασιτεχνισμό και στα θέματα της Άμυνας και την κάλεσε να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες για το τι ακριβώς έχει συμφωνήσει -αν έχει συμφωνήσει κάτι- με τη Γαλλία.

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι μόλις προ τεσσάρων ημερών η κυβέρνηση, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κ. Τσίπρα και Μακρόν, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ, όχι μόνον συμφωνήθηκε να αποκτηθούν από την Ελλάδα, αλλά και ότι «θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο», ενώ με δήλωσή της η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλοράνς Παρλί έκανε γνωστό ότι η χώρα της δεν προτίθεται να νοικιάσει καμία φρεγάτα στην Ελλάδα.

Τη σύγχυση που επικρατεί στο ζήτημα της ενοικίασης των δύο φρεγατών τύπου FREMM επέτεινε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας La Tribune, στο οποίο ο αρθρογράφος επικαλείται δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας, Φλορένς Παρλί, η οποία φέρεται να υποστήριξε «δεν υπάρχει» κάποια συμφωνία.

Φωτογραφία intime news