Δ. Σαρηγιάννης: Παράταση lockdown και άνοιγμα μόνο της Γ. Λυκείου για Πανελλαδικές

Δ. Σαρηγιάννης: Παράταση lockdown και άνοιγμα μόνο της Γ. Λυκείου για Πανελλαδικές

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης δήλωσε σήμερα ότι είναι δεδομένο ότι τα μέτρα δεν εφαρμόζονται και συνεπώς «δεν υπάρχει η απόδοση που θέλουμε», ενώ τόνισε ότι η απόδοση των μέτρων σε σχέση με τον προηγούμενο Μάρτιο είναι στο 45%.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Antenna ο κ. Σαρηγιάννης χαρακτήρισε σημαντικό πρόβλημα τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, διασπορά των οποίων υπάρχει σε αρκετές περιοχές. Ωστόσο, εκτίμησε ότι «θα υπάρχει αποκλιμάκωση στην Αττική στο επόμενο δεκαπενθήμερο», όμως σημείωσε πως το σημαντικό είναι το πόσο αυτή η αποκλιμάκωση θα κρατήσει.

Για το θέμα του ανοίγματος της εκπαίδευσης ανέφερε επίσης, πως ο ίδιος θα έδινε προτεραιότητα στο άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, λόγω πανελλαδικών, όχι όμως να ανοίξουν οι άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης. Ακόμα θα έλεγε «ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, όμως υπό όρους και τόνισε πως θα ήταν προτιμότερο να ανοίξει με click away και όχι με click in shop.

Για το ζήτημα της επέκτασης των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Σαρηγιάννης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για παράταση του lockdown για ακόμα μια εβδομάδα.