Δ. Σαρηγιάννης: Αποκλιμάκωση μετά τις 12 Μαρτίου - Ίσως νωρίτερα στην Αττική

Δ. Σαρηγιάννης: Αποκλιμάκωση μετά τις 12 Μαρτίου - Ίσως νωρίτερα στην Αττική

Ίσως μετά από 10 μέρες περίπου στις 10 ή 12 του μήνα θα δούμε μια βελτίωση της κατάστασης πανελλαδικά με την έννοια της κορύφωσης της κατάστασης αυτής για να φτάσουμε σε μια αρχή αποκλιμάκωσης μετά τις 12 του Μάρτη, εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Δημοσθένης Σαρρηγιάνης καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή αυτό μπορεί να συμβεί και λίγο νωρίτερα στην Αττική.

«Θεωρώ ότι μετά από 4 μέρες θα αρχίσουμε να βλέπουμε σιγά- σιγά να έχουμε φτάσει στην κορύφωση και να αρχίσουμε σταδιακά να βλέπουμε στοιχεία αποκλιμάκωσης.

«Εμείς βλέπουμε μια ακόμη περαιτέρω αύξηση στην Αττική με την έννοια του κυλιόμενου μέσου όρου το οποίο περιμένουμε να συμβαίνει ακόμη για μερικές μέρες και ουσιαστικά ισοδυναμεί με συνέχιση των υψηλών τιμών των κρουσμάτων» είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κ. Σαρρηγιάννη, το παραπάνω δεν συνεπάγεται αυτομάτως την άνοδο κρουσμάτων σε αριθμούς επιπέδου 3.000 ασθενών.

«Αυτό είναι στα όρια της αβεβαιότητας» τόνισε επισημαίνοντας ωστόσο πως ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων συνεπάγεται αναμφισβήτητη πίεση στο σύστημα υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, φάνηκε αισιόδοξος για την μετέπειτα πορεία υπογραμμίζοντας πως τα νέα μέτρα αρκούν ώστε να δούμε αποκλιμάκωση λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι θα πειθαρχήσουμε σε αυτά.