Δ. Σαρηγιάννης: Αν δεν λάβουμε μέτρα θα φτάσουμε τα 800 ημερήσια κρούσματα τον Νοέμβριο

Δ. Σαρηγιάννης: Αν δεν λάβουμε μέτρα θα φτάσουμε τα 800 ημερήσια κρούσματα τον Νοέμβριο

Στην εκτίμηση ότι αν δεν ληφθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού μέχρι τον Οκτώβριο, από τον επόμενο μήνα, τον Νοέμβριο, θα φτάσουμε ακόμα και τα 800 κρούσματα ημερησίως, προέβη ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στο Open o καθηγητής έκανε λόγο για έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα καθώς  «πηγαίνουμε προβλέψιμα ανησυχητικά» με το δεύτερο κύμα έχει μπει για τα καλά στη χώρα μας και όπως τόνισε «τα μοντέλα προβλέπουν ότι από τη στιγμή που θα πιάσει το κρύο θα ξεκινήσει η πίεση».

«Το Νοέμβριο θα έχουμε γύρω στα 800 κρούσματα καθημερινά αν δεν πάρουμε νέα μέτρα. Πρέπει να προλάβουμε να πάρουμε μέτρα μέχρι τον Οκτώβριο» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε «τα νούμερα είναι σταθερά υψηλά. Αν κρατούσαμε την τηλεργασία στο 75% θα βοηθούσε πολύ την κατάσταση Επίσης απο μέσα Οκτωβρίου πρέπει να έχουμε μάσκες μέσα και έξω».

Αναφορικά με τα σχολεία επισήμανε ότι «πρέπει να γίνουν τάξεις των 15 παιδιών. Να βρεθούν χώροι στους Δήμους. Σε τάξεις με μεγάλο συγχρωτισμό εκεί είναι δύσκολο να τηρηθούν συνθήκες υγιεινής, θα πρέπει να βρεθούν τεχνολογικές λύσεις (για εξαερισμό κτλ)».

Τέλος, μεταξύ άλλων, επισήμανε την επικινδυνότητα των ανελκυστήρων λόγω μη εξαερισμού τους, σημειώνοντας ότι «τα ασανσέρ είναι υγειονομική βόμβα. Τα σωματίδια παραμένουν 20 λεπτά στον αέρα».