Δ. Παρασκευής: Η Αττική μας ανησυχεί περισσότερο – Πιεσμένο το σύστημα

Δ. Παρασκευής: Η Αττική μας ανησυχεί περισσότερο – Πιεσμένο το σύστημα

Ο καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ Δημήτρης Παρασκευής δήλωσε σήμερα ότι η Αττική είναι η περιοχή που ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς καθώς το σύστημα υγείας είναι πιο πιεσμένο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα, ο κ. Παρασκευής είπε ότι «υπάρχει μία σταθεροποιητική τάση σε κάποιες περιφερειακές ενότητες της Αττικής, αλλά ο Πειραιάς παρουσιάζει μία διαφορετική εικόνα, καθώς εκεί συνεχίζεται η αυξητική τάση». Στην υπόλοιπη επικράτεια, σε κάποιες περιοχές υπάρχει αυξητική τάση, η Αττική όμως ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς καθώς το σύστημα υγείας είναι πιο πιεσμένο, υπογράμμισε ο κ. Παρασκευής.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υψηλός και θα πρέπει να περιοριστεί πρόσθεσε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι η μόνη ελπίδα παραμένει ο εμβολιασμός, αλλά για το προσεχές μέλλον η μόνη λύση είναι η τήρηση των μέτρων. Σε ερώτηση για επιπλέον μέτρα, όπως για παράδειγμα τη χρήση διπλής μάσκας, απάντησε ότι πιο απαραίτητη είναι η σωστή χρήση μάσκας.

Τέλος για το αν θα είμαστε σε θέση για άνοιγμα της αγοράς την 16η Μαρτίου, ο κ. Παρασκευής, όντας και ο ίδιος μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, εξέφρασε την εκτίμηση πως αν τα κρούσματα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, η κατάσταση είναι αρκετά ανησυχητική και θα πρέπει να συνδυαστούν με μέτρα τα οποία θα διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργγία της αγοράς.

«Θέλουμε να πιστεύουμε», κατέληξε, «πως η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη και σε συνδυασμό με κάποια μέτρα, αυτό θα είναι εφικτό να αρθούν ορισμένα μέτρα».