Δ. Παπαγγελόπουλος: Γνώρισα τον Αλ.Τσίπρα στο σπίτι των γονιών του 

Δ. Παπαγγελόπουλος: Γνώρισα τον Αλ.Τσίπρα στο σπίτι των γονιών του 

Με αναφορές στη γνωριμία του με τον Αλέξη Τσίπρα συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάθεση στην προανακριτική Επιτροπή του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ειδικότερα, αποκάλυψε ότι είχε... συμπτωματικά πάει στο σπίτι των γονιών του και εκεί είχε την πρώτη του επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος: 

- Παπαγγελόπουλος: Τον Τσίπρα τον γνώρισα κοινωνικά παραμονές εκλογών του 2012. Είχα πάει συμπτωματικά στο σπίτι των γονιών του.

- Μαρκόπουλος: Γνωρίζατε την οικογένειά του; Έχετε βρεθεί δηλαδή πριν γίνει πρωθυπουργός;

- Παπαγγελόπουλος: Ελάτε, κ. Μαρκόπουλε, να σας δώσω μια συνέντευξη όποτε θέλετε. Θα σας τα πω όλα.

- Μαρκόπουλος: Άρα γνωρίζετε την οικογένειά του. Τον ξέρατε πριν αναλάβει την εξουσία.

- Τσοβόλας: Αυτά δίνουν τροφή για δημοσιεύματα. Να μείνουμε στην υπόθεση.

- Μαρκόπουλος: Μα έχει ενδιαφέρον η σχέση των δύο.

Παπαγγελόπουλος: Θα σας τα πω όλα.

- Τσοβόλας: Αυτά κάνουμε και θα παίζουν τα ΜΜΕ.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν… επεκτάθηκε, ωστόσο λίγο νωρίτερα είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι Νέα Δημοκρατία αλλά Έλληνας πατριώτης. 

Αλγεινή, δε, εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση του συνηγόρου του πρώην Υπουργού, Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος επιχειρεί να προστατέψει τον πελάτη του διακόπτοντας συνεχώς την κατάθεσή του.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί με αυτό τον τρόπο η διαδικασία. Δεν καταθέτει ο κ. Τσοβόλας. Με τη στάση του προσβάλλει και τον πελάτη του. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν εισαγγελέας και μπορεί να καταθέσει χωρίς παρεμβολές» ανέφερε χαρακτηριστικάο εισηγητής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

Την ίδια ώρα ο πρώην Υπουργός επιτέθηκε εκ νέου στην Ελένη Ραΐκου την οποία χαρακτήρισε ως το μακρύ χέρι του Αντώνη Σαμαρά. 

«Είναι ψευδές που είπε ότι έμεινε έκπληκτη όταν την επισκέφθηκε η Παπαδακου τον Φλεβάρη του 2017 και την ρώτησε αν υπηρξε ανάμειξη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis. Και αυτό διότι υπήρχαν στοιχεία ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016.Το δεύτερο ψέμα της Ράικου ήταν ότι αμέσως μετά την πήρα κι εγώ τηλέφωνο και την ρώτησα το ίδιο πράγμα», φέρεται να σημείωσε.