Δ. Μιχαηλίδου: Rapid test σε όλα τα γηροκομεία σε εβδομαδιαία βάση

Δ. Μιχαηλίδου: Rapid test σε όλα τα γηροκομεία σε εβδομαδιαία βάση

Είμαστε από τις λίγες χώρες του δυτικού κόσμου που αποφασίσαμε την αποστολή rapid test σε εβδομαδιαία βάση για όλο το προσωπικό σε όλες τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της χώρας, σημείωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε επίσης στην στήριξη των αστέγων καθώς και στο σχέδιο αναβάθμισης παροχών στην προσχολική ηλικία.

Όπως τόνισε η υφυπουργός Εργασίας, μέχρι τώρα τα τεστ στα γηροκομεία γίνονταν κάθε δύο εβδομάδες.

Η κ. Μιχαηλίδου μίλησε για το νομοθέτημα που έρχεται στη Βουλή τη Δευτέρα, με το οποίο για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος δίνει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα τόσο σε αστέγους που μένουν σε δομές προσωρινής φιλοξενίας το βράδυ, όσο και στις γυναίκες που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με νέο πρόγραμμα, τα κέντρα κοινότητας και οι φορείς του κράτους που δίνουν τα επιδόματα, θα προσεγγίζουν τους αστέγους για να τους ενημερώσουν για τα δικαιώματα που έχουν.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας, η Ελλάδα είναι μία από τις επτά χώρες της ΕΕ που κέρδισε μια θέση σε πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο διασφαλίζει την παιδική ασφάλεια και τη μείωση της παιδικής φτώχειας. Αρχίζει πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης και πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων που ενισχύουν και ανεξαρτητοποιούν το παιδί στα πλαίσια της προσχολικής αγωγής.