7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Δ. Μιχαηλίδου για εμβολιασμό: Αρχές Φεβρουαρίου θα είναι θωρακισμένες οι προνοιακές δομές

Δ. Μιχαηλίδου για εμβολιασμό: Αρχές Φεβρουαρίου θα είναι θωρακισμένες οι προνοιακές δομές

Στην εκτίμηση ότι αρχές Φεβρουαρίου οι δομές θα είναι σε ένα μεγάλο ποσοστό θωρακισμένες, προέβη η υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία και διευκρίνισε πως στην πρώτη φάση θα εμβολιαστούν και τα παιδιά με αναπηρίες που φιλοξενούνται στις δομές.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ  η υφυπουργός εξήγησε ότι έχουν συγκεντρωθεί τα στοιχεία για τον εμβολιασμό των εργαζομένων και των φιλοξενούμενων σε γηροκομεία και προνοιακές δομές και σημείωσε ότι οι ωφελούμενοι δε θα πηγαίνουν οι ίδιοι στα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά θα πηγαίνει στη δομή το αρμόδιο κλιμάκιο προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να εμβολιαστούν. 

Η υφυπουργός διευκρίνισε ακόμη ότι στην πρώτη φάση θα εμβολιαστούν και τα παιδιά με αναπηρίες που φιλοξενούνται σε δομές. Όπως τόνισε θα εμβολιαστούν τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης που φιλοξενούνται σε μονάδες προστασίας παιδιών (ορφανοτροφεία).

Πρόσθεσε ότι οι συμπολίτες μας, που έχουν ενδοιασμούς και εργάζονται ή διαμένουν σε δομές και δε θα θελήσουν να εμβολιαστούν σε αυτή τη φάση, θα μπορούν να έχουν προτεραιότητα στη συνεχεία, εάν αλλάξουν γνώμη και θελήσουν να εμβολιαστούν.