Δ. Γιαννακόπουλος: Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πωλείται έναντι 25 εκατ. ευρώ

Δ. Γιαννακόπουλος: Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πωλείται έναντι 25 εκατ. ευρώ

Την πώληση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αντί 25 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, επισημαίνοντας πως η απόφασή του είναι «οριστική και αμετάκλητη», καθώς, όπως τόνισε, «το κεφάλαιο Παναθηναϊκός έχει κλείσει» για τον ίδιο.

Προβαίνοντας σε έναν απολογισμό ο κ. Γιαννακόπουλος μίλησε για τα 33 χρόνια παρουσίας του στη διαχείριση της ομάδας κατά τη διάρκεια της οποίας υπογράμμισε ότι δαπάνησε περισσότερα από 450 εκατομμύρια ευρώ και η ομάδα κατέκτησε 41 τίτλους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός η αποχώρησή του από την προεδρία του Ερασιτέχνη είχε προαναγγελθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αλλαγή των πλάνων - από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων - που αφορούσαν τη διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό.

«Σκοπός μου ήταν να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο αισθητή η οικονομική βοήθεια από τον Γιαννακόπουλο. Αφήνω τον Ερασιτέχνη πάλι ισχυρό, χωρίς χρέη. Αφήνω τον μπασκετικό Παναθηναϊκό ως πρωταθλητή και καθαρό από υποχρεώσεις», τόνισε και συμπλήρωσε πως σύμφωνα με τους εκτιμητές η αξία της ΚΑΕ Παναθηναϊκό φτάνει τα 75 εκατ. ευρώ: 34 για το σήμα και 75 η συνολική αξία, ωστόσο ο ίδιος δεν αλλάζει την απόφασή του για την πώλησή του έναντι 25 εκατ. ευρώ.